Plitvicei-tavak

2023. október 07-08. 2 nap / 1 éj   

 

1. nap: A hajnali órákban indulunk el, hogy rövid pihenőkkel a délelőtti órákban érjük el a letenyei határt. A határátlépés után a történelmi Muraköz tájain haladunk tovább, majd megpihenünk a vadregényes Trakostyán várkastélyánál. A 13. században épült vár kezdetben a neves délvidéki Cillei famíliáé volt, de lakott benne Hunyadi Mátyás királyunk is, akinek halála után a Draskovich család szerezte meg és birtokolta. A kastély kertje az egyik legszebben kialakított és gondozott park együttes, amelynek romantikus hangulata és a környékre nyíló szép kilátás mindenkit lenyűgöz. Innen tovább folytatjuk utazásunkat  a vízesésekre, vízimalmokra  épült Slunj-Rastoke festői kisvárosba. A Plitvicei tavak előszobájába ez a hely ahol több száz éves malmok emelkednek a vízzuhatagok fölött, páratlan élményt nyújtva látogatóiknak. Sokan úgy hívják, hogy a a „kis Plitvice”. A monda szerint tündérek lakják, melyek kedvenc gyülekező helye e frappáns nevű „Tündérhaj vízesés”, melynek ezüst színe tökéletesen illik a Rastokei-tündérek ezüst hajához. Vacsorára érkezünk a Plitvicei-tavak közelében lévő szállásunkra,

2. nap: A reggeli elfogyasztása után kirándulást teszünk az UNESCO Világörökség részét képező Plitvicei-tavakhoz. Horvátország legszebb természeti látványossága egy völgyben terül el, erdős hegyek veszik körül. A 200 km²-es terület teljes egészében Nemzeti Park, amelynek fő látványossága a 16 nagyobb és 2 kisebb, lépcsőzetesen elhelyezkedő tó, amelyet 92 vízesés köt össze. A tórendszer bejárása gyalogosan, elektromos kisvonattal és hajóval (illetve mindezek kombinálásával) lehetséges. A közlekedést a tavak körül gondosan kiépített fapallók, biztonságos járófelület és a tájékozódást elősegítő táblák teszik komfortossá. A tórendszer és a vízesések megtekintése csoportkísérőnk és térkép segítségével, és önállóan zajlik. Mindenki a saját tempójában használhatja ki a rendelkezésre álló időt (kb. 5-6 óra)!  A Nemzeti Park területét elhagyva  szuvenír boltok is rendelkezésre állnak. Késő délután indulunk haza. Érkezésünk éjfél körül várható.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
FelszállóhelyekNagykőrös, Kecskemét
Szállás:  3* panzió 2 ágyas tusolós/wc-s szobákban
Ellátás: svédasztalos reggeli
Részvételi díj: 47.500 Ft   
TÖRZSUTAS, ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY (március 20-ig): 1.500 Ft/fő
Utasbiztosítás: 1.300 Ft
Fakultatív vacsora: 16 €
Belépők: kb. 21 €
 
A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2023.02.28.