A Rákóczi-várkastély és a
Megyer-hegyi tengerszem
2024. június 15. (szombat)
2024. október 12. (szombat)
  

Reggeli órákban indulunk. Első állomásunk Ganna településen lesz, ahol az Esterházy család egyedi, semmihez nem hasonlítható templomát és mauzóleumát nézzük meg. A kerengő mögött található kriptában az Esterházy család számos jelentős tagja fekszik. Innen a Bakony sűrűjébe vesszük az irányt. E valamikor, betyárok lakta vidék erdeit, az itt megbúvó falvak hangulatát (Németbánya, Farkasgyepü, Pisztrángos-tó) Bakonyjákóról induló kisvonattal fedezzük fel. Helyi túravezetőnk olyan különleges helyeket mutat meg a kis kerekeken guruló vonatúton, mint pl. a mamutlelőhely. Rosszidő esetén a vonattúra helyett Pápán, a felújított Esterházy kastélyba teszünk látogatást. Az itt megbúvó falvak hangulatát a mesebeli falucskában, a Magas-Bakony völgyében megbúvó Bakonybélben folytatjuk. Érkezésünk első látványossága a Szent Mauríciusz Monostor lesz. Helyi vezetővel megtekintjük barokk templomát, a monostort és gyógynövénykertjét. Innen átsétálunk a Pannon Csillagda csillagvizsgálóba (legmodernebb planetárium). Késő délután indulunk haza. 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  24.000 Ft/fő
Biztosítás:  700 Ft/fő
Fakultatív étkezés: kb. 15 €
Belépők: kb. 10€ + dzsipp kb 3.000 Ft

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2024.03.20.