A Bakony szívében
2024. június 29. (szombat)
  
Reggeli órákban indulunk. Első állomásunk Ganna településen lesz, ahol az Esterházy család egyedi, semmihez nem hasonlítható templomát és mauzóleumát nézzük meg. A kerengő mögött található kriptában az Esterházy család számos jelentős tagja fekszik. Innen a Bakony sűrűjébe vesszük az irányt. E valamikor, betyárok lakta vidék erdeit, az itt megbúvó falvak hangulatát (Németbánya, Farkasgyepü, Pisztrángos-tó) Bakonyjákóról induló kisvonattal fedezzük fel. Helyi túravezetőnk olyan különleges helyeket mutat meg a kis kerekeken guruló vonatúton, mint pl. a mamutlelőhely. Rosszidő esetén a vonattúra helyett Pápán, a felújított Esterházy kastélyba teszünk látogatást. Az itt megbúvó falvak hangulatát a mesebeli falucskában, a Magas-Bakony völgyében megbúvó Bakonybélben folytatjuk. Érkezésünk első látványossága a Szent Mauríciusz Monostor lesz. Helyi vezetővel megtekintjük barokk templomát, a monostort és gyógynövénykertjét. Innen átsétálunk a Pannon Csillagda csillagvizsgálóba (legmodernebb planetárium). Késő délután indulunk haza. 
Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  26.500 Ft/fő kisvonatos kirándulással
Törzsutas kedvezmény 500 Ft/fő
Fakultatív étkezés: kb. 4.900 Ft
Belépők: kb. 5.000 Ft

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2024.03.20.