Bledi-tó és az Őrség
2024. július 06-07. 3 nap / 2 éj
2024. október 19-20. 3 nap / 2 éj Molnár Attila idegenvezetésével
  

1. nap: Ma, hazánk egyik legérintetlenebb régiójába kirándulunk. Szalafő-Pityerszeren a dombhátra skanzenként felépített Falumúzeumot, Velemérben Árpád-kori műemléktemplomot nézünk. Kihagyhatatlan kincs Szentgyörgyvölgy - festett kazettás református temploma, melynek csodálása után betérünk Csótár Rezső fazekasmesterhez. Megismerkedünk a helyi gasztronómiával, megkóstoljuk a tökös-mákos rétest, és ebédre a dödöllét hófehér tejföllel, tökmagolajos káposztasalátával. Természetesen helyben sajtolt tökmagolaj, szárított gomba vásárlására is nyílik lehetőség. Szállás a Szlovén határnál. (1éj)
2. nap: Meseszép utazásunk most a festői Bled-i tóhoz vezet. A tó felett magasodó, sziklacsúcson álló impozáns középkori lovagvár páratlan kilátással jutalmaz minket. A tóparti séta után pedig hangulatos pletnákkal –csónakokkal- jutunk a tó közepén található apró szigetre, ahol kívánságharanggal vár ránk a IX. sz-i, ókeresztény emlékeket őrző kis templom. Finom krémest kóstolunk, pihenünk egyet, majd buszunkkal a Vintgár-szurdokhoz igyekszünk. A Radovna folyó felett az út fahidakon vezet és a sziklák oldalához rögzített fafolyosókon sétálva gyönyörködhetünk a természet ezen csodás alkotásában. Hazaúton vacsorázás lehetőségét kínáljuk utasainknak. Éjfél körül érünk haza..

Szállás: panzió, 2 ágyas fürdőszobás szobáiban
Ellátás: reggeli
Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  72.900 Ft
Biztosítás:  1.340 Ft
Útlemondási biztosítás:  1.820 Ft
Fakultatív vacsora:  kb. 12.000 Ft/fő/2 alkalom
Fakultatív ebéd 1. nap:  kb. 5.000 Ft/fő
Belépők:  kb. 53 € + 4.000 Ft
  
A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2024.03.20.