Az osztrák sziklapiramis és séta Grazban
2024. július 13. (szombat)
    
Izgalmas utazás vár ránk egy Hauly tetején, és a földalatti világban. Kora reggel indulunk Ausztriába, ahol mesés kalandok várnak ránk. Útközben óriás fánkot  tízóraizunk,majd 1 óra múlva megérkezünk úti célunkhoz. Az 1435 méter magas Erzberg-hegy lábánál, magas hegyek gyűrűjében bújik meg a gyönyörű, évszázados bányász hagyományokat tükröző hegyi kisváros, Erzberg. Az eredetileg 1534 m magas Erzberg-hegy elhordását már a kelták és a rómaiak megkezdték, most egy azték piramishoz hasonló, 1465 m magas kőtömb, amelyből ma is bányásznak. A külszíni fejtés érdekes, különleges nyomokat hagyott a vörös szín különböző árnyalataiban pompázó, lépcsőzetesen kivájt tájon. A bányászatból fakadóan nagyrészt láthatóak a különböző kőzetrétegek, sajátos mintázatuk látványa rabul ejti az Erzberg-i bányatúra látogatóit Kalandtúránkat a bányászok föld alatti világában kezdjük. Felejthetetlen föld alatti utazásunk lesz állandó 8° C-os hőmérsékletű járatokban. Bányászati ruhába öltözve, keskeny nyomtávú vasúttal közlekedhetünk, majd a modern multimédia technológiával kiegészítve, lenyűgözően közelebb kerülhetünk az Erzberg kialakulásának történetéhez. A „látványbánya” látogatása után túránk csúcspontja következik: az utazás a Haulyn, az óriási taxin, amellyel megmásszuk az Erzberg gigantikus lépcsőit. Élményekben gazdagon indulunk Grazba, ahol városnéző sétánk és egy finom estebéd elfogyasztása után haza indulunk. Éjféli órákban érkezünk haza.
Hosszú utazásunk alatt mesés kalandokban lesz részünk, higgyék el, megéri a fáradságot!

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  33.500 Ft/fő óriás fánkozással
Biztosítás: 700 Ft
Fakultatív étkezés: kb. 18€
Belépők: kb. 40 €

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2024.03.20.