Hallstatt - Mariazell
2024. augusztus 17-19. 3 nap / 2 éj
  

1. nap: Kora reggel indulunk ausztriai kirándulásunkra. kb. 11.00 órára érkezünk Graz belvárosába, mely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel, tipikus óvárosi szűk utcákkal, régi épületekkel és rengeteg látnivalóval. Fentről minden jobban mutat, ezért is érdemes megmásznunk a város fölé ívelő 473 méter magas Schlossberg hegyet, a kényelmesebbek kedvéért ezt most fogaskerekűvel, vagy lifttel tesszük meg. Csodás fentről a kilátás és ráadásul  itt található Graz jelképe, a híres Óratorony. Délután Stájerország legjelentősebb barokk kastélyát csodáljuk meg. Az Eggenberg kastélyra igazából nem is nagyon lehet más kifejezéseket használni, mint, pazar, lenyűgöző csodaszép. Innen továbbutazva újabb kihagyhatatlan falucskára bukkanunk. Thal szülőfaluja Arnold Schwarzenegger-nek. Itt minden a testépítő ikonról szól, az egykori szülőház ma múzeumként működik, de természetesen van szobra is Arnoldnak. És Thalban van egy olyan templom is, amihez hasonlót még nem igazán láthattak: kristályból van benne minden berendezés  padoktól az oltárig minden színes Swarowski kristályból készült. Vacsora időre érünk az Alpok hegyeivel körülölelt szálláshelyünkre.
2. nap: Ezen a napon Ausztria egyik legszebb tájegységét, a salzkammerguti tóvidéket fedezzük fel. Uticélunk a 6000 éves Hallstatt lesz. Ez az alig 900 lelkes kis település egy tündéri szépségű gleccsertó partján fekszik, közel 3000 méter magas hegyek ölelésében. Mivel a legszebb látványt a tó felől nyújtja Hallstatt, a panoráma kedvéért először mi is hajóra szállunk, majd ezt követően gyalogszerrel fedezzük fel a főbb látnivalókat: főtér, Simonyi Frigyes emlékhelye, katolikus templom, csontkápolna. A Skywalk és az őskori temető lélegzetelállító látványával folytatjuk programunkat, a magas völgyben. A város felett a hegyoldalban található a 838 méter magasan lévő Sóbánya. Fakultatív programként ajánljuk utasainknak. Késő délután, indulunk vissza szálláshelyünkre.
3. nap:  Reggelink elfogyasztása után lehetőség nyílik a hotelünk mellett található Apátság megtekintésére, benne a világ legnagyobb és legszebb kolostori könyvtárával. Innen egy órás buszozás után érkezünk Mariazell-be. Kis felfrissülés után felfedezzük a kisváros látnivalóit és jut időnk túrázni is. Fakultatív:  kirándulás a város felett tornyosuló Bürgeralpe (1270 m) csúcsára, felvonóval. Kora délután továbbutazunk. Utunk  Maria Schutz-on keresztül vezet. Az ausztriai Mária-kegyhelyek egyik templomához érkezünk, amely a csodatévő forrásáról nevezetes, valamint ízletes fánkjáról, melyet meg is kóstolunk!  Felszállunk a világörökség részét képező híres Semmeringi vasútra. Gloggnitzig utazunk, ahol csokit kóstolunk és vásárolunk. Egy finom estebéd elfogyasztása után hazaindulunk. Érkezésünk 23.00 órára várható.

Szállás: 3* hotelben Admontban
Ellátás: svédasztalos reggeli
Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  109.000 Ft
Biztosítás:  2.010 Ft
Útlemondási biztosítás:  2.725 Ft
Fakultatív étkezés 2 alkalommal svédasztalos vacsora:  kb. 50 €/fő
Belépők:  kb. 100 € (belépők, felvonók és hajójegyek)
  
A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2024.03.14.