Időutazás Arany Bácska szívében
2024. szeptember 21. (szombat)
Puskás Hajni vezetésével
    
Kellemes reggeli órában indulunk kirándulásra. Két óra múlva, vendégszerető, helyi vezetők segítségével, már bele is csöppenünk a 19. sz. elején megalakult Almás gazdag történelmébe. Betekintünk a bunyevác és sváb nemzetiségek életébe. Kitanuljuk a kékfestő mesterség rejtelmeit, az 1879 óta működő Bácsalmási Kékfestő Műhelyben. Déltájt megpihenünk a meseszép horgásztava mellett lévő ökoturisztikai központban, ahol  kemencében sült helyi finomságokból jó ízűen megebédelünk.  Kellemes tóparti séta mellett, egy jó hangulatú táncházban a bunyevác és sváb táncokat is megtanuljuk. A nap megkoronázásaként  bivaly lesre indulunk, majd megtekintjük a felújított Siskovics-kúriát, amely kiállítása elröpít minket a Bácsalmást megalapító birtokosok rejtélyes életébe. Búcsúzóul pedig lehetőségünk lesz finom házi réteseket és süteményeket falatozni a kúria árnyas tornácán.
Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  19.900 Ft/fő
Fakultatív svédasztalos ebéd: kb. 4.500 Ft
Belépők: kb. 3.000 Ft

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2024.03.14.