A Felső-Tiszavidék gyöngyszemei
2024. szeptember 27-29. 3 nap / 2 éj
Molnár Attila idegenvezetővel

1. nap: Reggeli órákban indulunk különlegesen szívmelengető utazásunkra. Első állomásunk a messze földön ismert „mezítlábas Notre Dame”-nak nevezett XVIII. századi pacsitfalas, zsindelytetős református templom, Tákos központjában. Továbbállva Csarodán bepillantunk a mosolygó szentek templomába, melyre Csaroda patak partján, egy kis ligeterdő ölelésében lelünk. Ez a több mint 700 éve  épített és festett beregi templomok legpompásabbika. A beregi Tiszaháton járunk, az egykor mocsaras, vadvizes területen, mely a Honfoglalás előtt is lakott terület volt. Tarpán  Észak-Tiszántúl egyetlen fennmaradt szárazmalmának megtekintése és a híres szilvapálinka kóstolása vár ránk. Vidáman érkezünk Nagyar-ra a Luby-kastély és Rosarium bemutatására. Építtetőjét, Luby Gézát, kora „Rózsakirálynak” hívta, a kastélyhoz kialakított pompázatos rózsakertjének köszönhetően. Innen szálláshelyünkre utazunk. Vacsora, szállás (2 éj)
2. nap: Reggeli után Vásárosnamény- a „Bereg szíve”- nevet viselő kisvárossal ismerkedünk melynek kiemelkedő látványossága a tájegység páratlan régészeti, néprajzi értékeit és történetét bemutató Beregi Múzeum gyűjteménye, amely a Tomcsányi-kastélyban kapott helyet. Rövid utazást követően Tiszacsécsén Móricz Zsigmond szülőfalujában az író emlékháza kerül megtekintésre, majd Túristvándiban kötünk ki ahol a párját ritkító,környezetben egyedülálló műemléket, a XVIII. században épült vízimalmot csodálhatjuk meg. Ebédre  kemencében sült sajtos –tejfölös lapcsánkát ebédelünk. Továbbállva Szatmárcsekén az Európa szerte egyedülálló védett csónakos fejfás temetőt tekintjük meg. A temető közepén áll az 1838-ban elhunyt Kölcsey Ferenc fehér márványoszlopokkal készült síremléke. A nap befejezéseként  fenséges szatmári ízeket vacsorázunk, melyet a helyi családok készítenek számunkra (vásárlási lehetőség). Este  érkezünk vissza szállásunkra.
3. nap: Reggelink után Nyíregyházára igyekszünk. Délelőtt városnéző sétát teszünk Nyíregyháza gyönyörűen felújított belvárosában, majd innen Magyarország első állatparkjába igyekszünk, melyet először kisvonattal járunk be. A látogatók függőhidak magasságából tekinthetnek le a dzsungel gyönyörű növényeire, a 15 méter magasról lezúduló vízesés mellett elhaladva pedig olyan különleges állatokkal találkozhatnak, mint a komodói varánusz, az orángután, a páncélos rinocérosz, a krokodil vagy az óriáskígyó. Hazaútban betérünk a Debreceni Déri Múzeumba és a  Nagyerdőbe,  ahol páros kolbászt kóstolunk, puha zsemlével. Kb 22.00 órakor érkezünk haza

Szállás: színvonalas hotel, 2 ágyas fürdőszobás szobáiban 
Ellátás: reggeli
Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  89.900 Ft/fő
Belépők:  2x vacsora:  a programban leírt helyi kóstolók, lapcsánka ebéd,  debreceni kolbász parti, üdülőhelyi díj irányára.: 30.000 Ft

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2024.03.14.