Horvát Nemzeti Parkok és a tenger
Plitvicei tavak - Krka vízesés

2024. június 14-16. 3 nap / 2 éj 
   

Barangoljunk együtt Horvátország két legismertebb nemzeti parkjában és hagyjuk, hogy ámulatba ejtsenek minket a sebesen száguldó folyók, a magasból lezúduló vízesések és mesés tájak egyvelege. Programunk során megismerjük a Plitvicei tavak és a Krka Nemzeti Park csodás vidékét és a környező, híres dalmát városokat, mint Zadar és Sibenik. Tengerparton lesz a szállásunk, így egy kis szerencsével a legszebb naplementét is megcsodálhatjuk a szálloda előtti strandon! 


1.nap: Irány az Adria! Trakostyán várkastély-Adria tengerpart
A hajnali órákban indulunk el, hogy rövid pihenőkkel a délelőtti órákban érjük el a letenyei határt. A határátlépés után a történelmi Muraköz tájain haladunk tovább, majd megpihenünk a vadregényes Trakostyán várkastélyánál. A 13. században épült vár kezdetben a neves délvidéki Cillei famíliáé volt, de lakott benne Hunyadi Mátyás királyunk is, akinek halála után a Draskovich család szerezte meg és birtokolta. A kastély kertje az egyik legszebben kialakított és gondozott park együttes, amelynek romantikus hangulata és a környékre nyíló szép kilátás mindenkit lenyűgöz. Innen. a Krk- sziget egyik legkedvesebb üdülőhelyére, Omisaljba tartunk. Kora délutáni órákban meg is érkezünk szállásunkra, az Adriatic szállodakomplexumba. Érkezés után fürdőzés, ismerkedés a közvetlen tengerparton elterülő félszigettel. Vacsorázunk a szálloda éttermében, majd besétálunk Omisalj városkába, mely az olasz Velencéhez hasonló hangulatos óvárossal rendelkezik (kb. 2 km).  Egy szikla tetején található, 85 méterrel a tenger felett, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Kvarner-öbölre. (2éjszaka) 
2. nap: Krka vízesés-Sibenik 
Reggeli után elindulunk a gyönyörű Krka Nemzeti Park felé. Krka Nemzeti Park a Plitvicei-tavak mellett, a leglátogatottabb horvát nemzeti park (belépős). Megcsodáljuk a zuhatagrendszert, a vízeséseket, ahol a 100 méter széles víztömeg 5 teraszról, 17 lépcsőn keresztül zuhan alá. A Krka folyó zubogásán felül élvezhetjük a környező ösvényeken megtett sétákat is. Ezek az ösvények főként az ősi idők útjainak vonalát követik, amiről számos kőhidacska is tanúskodik. Élménnyekkel feltöltődve buszozunk Sibenik városba, ahol a mai dalmát életstílussal ismerkedhetünk. Jellegzetes szűk utcáin sétálva elérjük az UNESCO védelme alatt álló Szt. Jakab székesegyházat, mely uralja ezt a szépséges várost. Élményekkel telve indulhatunk vissza a szálláshelyünkre.
3.nap: Plitvicei tavak-hazautazás
Az ízletes reggeli után elbúcsúzunk a tengertől. A Világörökség részeként, Európa-szerte ismert, lenyűgöző természetvédelmi terület felé vesszük az irányt. A Plitvicei-tavakat és vízeséseinek kavalkádját fedezzük fel. A tájat a folyamatosan változó karsztbarlangok, varázslatos zuhatagok és zubogók sokaságának különleges természeti szépsége jellemzi. Vízen ringatózó hajókról és fából készült kis hidakon, ösvényeken sétálva, időnként lépcsőkön át megközelíthető, csodálatos tájak ejtenek minket ámulatba. A Nemzeti Park 16 tóból és számtalan káprázatos vízesésből áll. Az ott töltött idő kb. 5 óra, mely idő alatt kb. 10 km gyaloglásra kell számítani. A kb. 5-6 órás túra, kijelölt gyalogútvonalakon történik. A kiránduláson mindenki saját felelősségére, fizikai és egészségügyi állapotának ismeretében vesz részt. Hazaérkezés éjfél környékén..

Utazás: autóbusszal (Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd felszállással) Nincs éjszakai utazás.
Szállás:  tengerparti ** hotel, 2 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás:  svédasztalos félpanzió
Részvételi díj: 109.200 Ft /fő
Biztosítás:  2.010 Ft /fő
Útlemondás díja: 2.730 Ft/fő
Törzsutas kedvezmény: 2.500 Ft/fő
Belépők, regisztrációs és üdülőhelyidíjak: 100 €
 
 
 A programok sorrendje felcserélődhet, a szállás változhat előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2024.03.20.