MOHÁCSI BUSÓJÁRÁS

2022. február 27. (Farsangvasárnap)

    

 A Busójárás legfőbb látványossága a farsangvasárnap, amikor közel 1.000 birkabundás busó vonul végig szekereken, kocsikon és gyalog a városon. Mikor besötétedik, meggyújtják a tér közepén elhelyezett, hatalmas máglyát, hogy annak magasra felcsapó lángjai elégessék a telet jelképező koporsót…
Késő reggel indulunk Nagykőrösről – Kecskemétről idegenvezetővel Mohácsra. Déli órákban érkezünk Újmohácsra, a busók Duna parti gyülekezőhelyére. Szabad farsangolásba kezdve, pálinkakínálással, farsangi fánkozás. Táncolva, bolondozva, a busókkal együtt kelünk át a folyón. Elkísérjük Őket a főtérre majd a Duna-partra, ahol a telet szimbolizáló koporsót vízre bocsátják. Elmegyünk a busómaszkok leghíresebb készítőjéhez - Englert Antal mesterhez, aki műhelyében fogad minket. A busó maszkokat fel is próbálhatjuk, vagy meg is vásárolhatjuk. 14 órakor kezdődik a Kóló téren a felvonulás. Mohács belvárosában elvegyülünk a farsangi hangulatban a kolompoló busók között. Napközben betérhetünk a Busó-udvarba, ahol egy múzeumot rendeztek. Ez is egy gyülekezési helye a busóknak. Majd visszatérünk a mulatozó tömeggel a Széchenyi térre és megtekintjük 17:00-kor a máglyagyújtást és a busók körtáncát.
Buszunk 18:30-kor indul vissza Nagykőrösre, érkezés kb. 22.00 órakor.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, 

Részvételi díj:  9.400 Ft/fő

Country Tours Bonus:  minden utasnak 500 Ft-os utazási utalvány!

Várható egyéb költség: kb. 2.000 Ft/fő (kompjegyek, busóműhely)

   

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2021.11.15.