3 napos kirándulás a Mecsek-be
a Zsolnai Fényfesztivál idején

Pécs és az Ormánság

2021. október 01-03. 3 nap / 2 éj

 

1. nap:  A Mecsek és a Jakab-hegy lábánál kirándulunk ezen a napon. Pécsváradon a várat és a várkápolnát látogatjuk, Zengővárkonyban néptáncosok és Míves Tojás Gyűjtemény, Szalma – Kincs - Tár gyűjtemény fogadnak minket (vásárlási lehetőség). Délben pisztángot ebédelünk az Óbányai völgyben, mely a kis magyar Svájc nevet kapta mesés környezete miatt. Kis gyalogtúra teszünk a pisztrángos tavak mentén a patakvölgyben a Ferde-vízeséshez. Mánfa Árpádkori templomát és Abaliget cseppkőbarlangját is megcsodáljuk, majd vacsorára érkezünk szállásunkra.
2. nap: Reggeli után a Pécsen a Zsolnay negyed kiállításait, az Ókeresztény Mauzóleumot és a Cella Septichora Látogatóközpontot, a Székesegyházat látogatjuk városnézés keretében. Kis szabadprogram után Máriagyűd kegyhely, Siklós érintésével Villányba utazunk, ahol egy hangulatos pinceprogramon veszünk részt, majd visszautazunk szállásunkra.
3. nap: Ezen a csodás magyar vidéken ismeretlen gyöngyszemeket fedezünk fel: a Szigetvári várat, az Ormánság falvait, a Drávaiványi fakazettás református templomot, a szaporcai Hétöles-tavat, talpas házat és Ős-Dráva sétányt, Sellye Arborétumát és Tájházát. E gyönyörű természeti és kulturális értékeket egy Drávai hajókirándulással zárjuk. Késői estebéd után indulunk haza. Érkezésünk 22.00 óra körül várható.a.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét

Szállás: 3* hotelben Pécsen vagy környékén

Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 50.900 Ft/fő  SZÉP kártyával is fizethető!

Törzsutas kedvezmény: 2.000 Ft/fő

Fakultatív: 1 nap pisztráng ebéd kb. 2500 Ft, 3. nap ebéd kb: 2500 Ft

Belépők: kb.: 6000 Ft (később pontosítjuk)p

 

 

  

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 Utolsó módosítás dátuma: 2021.03.29.