Hálózsákban a csillagos ég alatt

2021. augusztus 14-15. 2nap/1éj

 

1. nap: Gyertek velünk a Mátrába csodás panorámában gyönyörködni a Csák-kő-i sziklára, ahonnan Csák Máté kiskirály szónokolt. Utána megnézzük a tövében lévő rejtelmes barlangot. majd a gyöngyössolymosi Emlék- és alkotóház emlékeiben mélyedünk el, hihetetlen kincsekre lelünk. Mielőtt elhagynánk Gyöngyössolymost, megnézzük, hol égettek a legenda szerint boszorkányokat, a Bábakőnél. Avagy ez csak a Mátra boszorkányának meséje? A gyalogos túra során erre is választ kapunk. Kora délután megérkezünk Kisnánára, ahol helyi lekvárok kóstolója vár minket. Több mint tucatnyi lekvárból kóstolhatunk és vásárolhatunk… majd túrázunk egyet az Ördögvályú völgye, ott útközben kötélen húznak fel bennünket. A túra után elfoglaljuk szállásunkat a Kisnánai várban, sátorverés, hálózsákoknak helykeresés. Este ismerkedés a várral és legendáival, közös vacsora (meleg egytálétel) és egy kis borkóstoló. Csillagászattal ismerkedünk, éjszaka pedig csillagles. Fontos! Az este programja nyomokban betyárokat is tartalmaz! És!
2. nap:  Hajnali 5 órakor napfelkeltét csodálunk a vár tornyából. Ezt követően korán kelő vendégeinket kávé infúzióra kötünk.  Közös reggeli a várudvaron, ezt követően egy különleges kincset fedezünk fel, Markazon László Gyula patkolt tojás kiállítását. Majd gasztronómiai kalandozásra indulunk a szomszédos Detkre. Chili termékek: mérges kelgyó és társai mellett megismerjük a kender gyógyító hatását. Ezt kender pestoval tesszük meg, emellett kóstolunk bort, tökmagolajat és kecskesajtot. A kóstolások mellett bepillantunk egy különleges történelmi épület rejtelmeibe is. A programot Pálosvörösmarton folytatjuk, az egyetlen magyar alapítású rend emlékeit őrzi a falu. A Mária park után túrázunk egyet Holló-kő sziklamászó helyre és Tekeres kőre, ahonnan pazar a kilátás. Azok, akik inkább a faluban maradnának, azokkal a Pálos tanösvényen teszünk kényelmes sétát – alig 1 km aszfaltozott úton - onnan pedig tovább sétálunk a Szeretet tisztásra. Túránk végén, mi lehetne jobb mint könnyű mátrai borral, finom estebéddel elsimítani a vérünkben lüktető adrenalint.


Mit hozzál magaddal?
Tipp: Hálózsákot, polifómot , ha gondolod lehet kis sátrat , túrabakancsot, vászon túraruhát, hátizsákot enni-, innivalóval, napszemüveget, távcsövet ha van, zseblámpát
Táborhely: füves, és kövesített területen a kisnánai vár tövében.
wc-vizes blokk/mosdó, sörpadok-asztalok, eső esetén közös helység áll nomád táborozóink rendelkezésére.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

FelszállóhelyekNagykőrös, Kecskemét, Cegléd

Részvételi díj17.500 Ft  Ft , mely minden költséget tartalmaz
Az autóbuszos utazás költségét, táborhelyet, a túravezetéseket, a belépőket, az első napi vacsorát, reggelit, kávézást, esti borozgatást, ásványvizet, kóstolókat.
Fakultatív: 2,napi estebéd : kb: 2.800 Ft (2 fogásos)
Lehetőség van a vártól 5 km-re magánszállásokon történő alvásra is! Felára: 3.500 Ft/fő

 

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 Utolsó módosítás dátuma: 2021.02.26.