Felső Tisza vidék
Vízitúra az Öreg Túr folyón

Új időpont: 2021. augusztus 28.

 

Minden vágyad egy kalandos, vadregényes evezés vagy inkább csak belekóstolnál a vízitúra élményébe? Akkor most tarts velünk!

Az Öreg Túr egy rendkívül vadregényes, biztonságos, a legtöbb esetben csak derékig érő, szinte mozdulatlan folyócska. Szépségét a bedőlt fáknak, az érintetlen növény és állatvilágának, nádasainak, vadregényességének köszönheti.
Tiszabecsre érkezve kis oktatáson veszünk részt, majd Sonkádnál (kisbukó) ereszkedünk vízre. Kölcse-Túristvándi 14 km szakaszon túravezetőink segítenek minket, hogy gondtalanul élvezhessük e romantikus utazást. kellemes pihenőhelyeken fotószüneteket, ebédszünetet tartva. (kb. 4 óra hossza). Túránk a Túristvándi Vízimalomnál ér véget, melynek megtekintése után Penyigére utazunk, ahol a „Lekváriumban” egy hamisítatlan szatmári vacsora elfogyasztása után indulunk haza.
Aki nem száll vízre: az autóbuszos kirándulást tesz a Sonkádon-Bukó ártérben-Tiszacsécse- Móricz Házhoz-Szatmárcsekére a csónakos fejfás temetőbe Kölcsey Ferenc síremlékét látogatva, tejfölös lapcsánkát kóstol, majd Túristvándi Vízimalomnál csatlakozik a túrázókhoz.

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

FelszállóhelyekNagykőrös, Kecskemét, Cegléd

Bevezető ár: 18.900 Ft mely összeg tartalmazza: az oda- és visszautazás díját, hajók bérleti díját, hajók szállítási költségét, vízitúra vezetők és oktatók tiszteletdíját. Illetve aki nem túrázik, annak a belépős kirándulás, lapcsánka kóstoló díját.

Vacsora: 2.500 Ft mely tartalmazza az alábbi menüt:  Kötött tésztaleves, szatmári töltött káposzta, szilvalekváros csavart fánk, korlátlan pálinka, bor, ásványvíz és szörp fogyasztást (családias légkör!) 

 

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 Utolsó módosítás dátuma: 2021.06.09.