4* Wellness Erdély - Nagyvárad
2023. október 06-08. 3 nap / 2 éj 
  

1. nap: Békéscsaba -Csorvás-Újkígyós-Szabadkígyósi kastély

Nem túl korán indulunk látványos élményekkel teli kirándulásunkra. Rövid városnézésre betérünk  Békéscsabára, majd  Csorvásra, a  Hudák viselet mestereihez. Az egykori Reck kúriában működő családi vállalkozás  szövőműhelyébe és varrodájába látogatunk, ahol a magyar nemesi és polgári díszruhák készülnek.  Következőleg Újkígyósón  Pallér Sándor mestert látogatjuk, aki a környék legfinomabb házikolbászát készíti. A  szigorúan paprika nélkül készült vékony-és vastagkolbász , szalámi, sonka, , disznósajt…  három generációs titkot őriz.  Innen pár perc múlva meg is érkezünk a nap fénypontjához,  a frissen felújított Szabadkígyósi Wenckheim grófok legszebb kastélyához. Ybl Miklós olyan pompás épületet tervezett ide, melynek 52 szobája, 365 ablaka és 12 bejárata van.  Késő délután érkezünk 4 csillagos hotelünkbe. Wellness a folyósón megközelíthető Várfürdőben és Aqapalotában. Svédasztalos vacsora, szállás (2éj)

2. nap:  Erdély, Nagyváraddal

Ezen a napon Erdélybe kirándulunk. Fő uticélunk  Nagyvárad, mely gyönyörű szecessziós városképével, nyüzsgő, nagyvárosias hangulatával vár ránk. Útközben Nagyszalontán Arany János emlékének tisztelgünk  szülőházánál, a Vörös toronynál.  Innen első utunk a szépen felújított Nagyváradi Várudvarba vezet, ahonnan pazar kilátás nyílik a várost körülölelő tájra. Majd a belváros legfőbb látnivalóihoz. indulunk:  az impozáns püspöki székesegyház és palota barokk épületcsoportjához. A templom legféltettebben őrzött kincse kétségkívül Szent László hermája és a benne tartott, a királynak tulajdonított koponyacsont darab. Az egységes stílusú épületegyüttes másik  eleme  a rendkívül hangulatos, árkádos Kanonok-sor. Felkeressük az Ady múzeumot, sétálásra, vásárlásra és ebédelésre is lesz időnk.  Késő délután érünk vissza wellness hotelünkbe. Vacsora, szállás

3. nap: Gyula-Sárkányhajózás a Körösökön-  Kondorosi csárda

Délelőttünket Gyulán töltjük. Idegenvezetőnkkel felfedezzük  a város különleges helyeit : Felmegyünk a  Vártoronyba, és bejárjuk a pazar Almásy- kastélyt. Megkóstoljuk a 100 éves cukrászda kínálta sütiket, majd  továbbállva, kb. 20 km megtétele után érjük el a Gyomaendrődi Körösvölgyi Látogató központot, ahol sárkányhajóra szállunk, hogy  átélhessük a Körösök nyújtotta nyugodt életérzést. Ezzel a természet adta boldog érzéssel indulunk haza.  Útközben betérünk betyárkodni a Kondorosi Csárdába .Mesés utazásunk kb. 21.00 órakor ér véget.

Utazás: autóbusszal (Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd felszállással)
Szállás:  4*** wellness hotel, 2 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás:  svédasztalos félpanzió
Részvételi díj: 72.900 Ft /fő fürdőbelépők az árban
Biztosítás: 650 Ft /fő
Törzsutas kedvezmény: 1.500 Ft/fő
Belépők: Felnőtt kb 9.000 Ft, Nyugdíja/diák kb. 5.000 Ft Nagyvárad beképők kb 20 LEI + ebéd kb 60 LEI
Estebéd Kondoroson: kb 3.500 Ft
Hajó kirándulás: kb. 2.200 Ft /fő kishajós vagy sárkányhajó program is választható
 
  A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2023.04.05.