Őrség és Göcsej
Szlovénia kirándulással
Megújult program - Molnár Attila idegenvezetővel
2023. június 30 - július 02. 3 nap / 2 éj 
  

1.nap: A Zalai dombokon át

Nagykőrös-Kecskemét-Budapest felszállási lehetőségekkel utazunk a Zalai dombok ölelésében Göcsejbe. Olyan a táj, mintha Erdélyben járnánk….pici falvakon, dimbes-dombos vidéken haladunk míg megérkezünk Bázakerettyére. A pékségben átvesszük az előre megrendelt, kocsikerék nagyságú langallókat és azzal együtt szállunk fel a kisvonatra, amivel Pákáig utazunk. Ott a hidegháborús bunkerrendszert és  Öveges professzor szülőházában berendezett emlékmúzeumot tekintjük meg. Lelkes helyi vezetőink mutatják be –e festői szépségű falu látnivalóit. Továbbhaladva a szécsiszigeti Andrássy-Szapáry kastélyt és a vízimalmot, mellette a bivalyrezervátumot látogatjuk. Késő délután érkezünk szállásunkra, ahol vacsora és egy kellemes wellness-program vár minket.  (2éj)

2.nap: Az Őrség

Ma, hazánk egyik legérintetlenebb régiójába kirándulunk.  Az Őrség legtündéribb települései várnak ránk:  Szalafő-Pityerszeren a dombhátra skanzenként felépített Falumúzeumot, Velemérben Árpád-kori műemléktemplomot nézünk. Belső falait díszítő freskók, hazánk legteljesebb épségben fennmaradt középkori falfestményei, melyek a delelőn járó napsütésben mutatják legszebb fényüket. Kihagyhatatlan kincs Szentgyörgyvölgy- festett kazettás református temploma, melynek csodálása után betérünk a legügyesebb és legéletvidámabb fazekasmesterhez. Csótár Rezső mester rögtön egy kis pálinkával invitálja a vendéget. Lehet korongozni, vásárolni, nézegetni és beszélgetni, persze, csak munka közben. Nem lenne teljes a napunk (és kerek a hasunk), ha nem ismerkedhetnénk meg a helyi gasztronómiával, ezért napközben megkóstoljuk a tökös-mákos rétest, és ebédre a dödöllét hófehér tejföllel, tökmagolajos káposztasalátával. Mindez frissen, helyi alapanyagok felhasználásával fog asztalunkra kerülni. Természetesen helyben sajtolt tökmagolaj, szárított gomba vásárlására is nyílik lehetőség. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

3.nap: Szlovénia- Lendva-Orchidea farm- Bakónaki- tó

Ezt a teljes napot Lendvára és környékére szánjuk, ahol mesés táj, fantasztikus kilátás tárul elénk a lendvai Vinarium kilátóból. és a szelíd szőlőhegyektől körülölelve, festői környezetben álló lendvai Szentháromság kápolnától, amely a Lendva-patak völgyére tekintve őrzi Lendva városát. ( Belül is megtekintjük).   Innen egyenesen  a  dobronaki TRÓPUSI  PARKBA tartunk, mely  400 m2 területen  száz növényfaj több mint 900 egzotikus trópusi és szubtrópusi növény példányát rejti. Itt található Európa legnagyobb Orchideása. Szakvezetővel járjuk be Kertészeti árudájában orchideák, kertészeti segédanyagok vásárolhatók. A nap következő  programja: a Bakónaki – tó és Energia Park lesz, amely gyógyhatásáról ismert. A Szt. Vid kápolna és Vid kút közelében a természetgyógyászok és radiológusok olyan földi kisugárzó pontokat fedeztek fel, ami pozitívan hat közérzetünkre, egészségünkre. 8-30 perces tartózkodásnál már érződik hatása. Miután feltöltődtünk energiával, estebédet kínálunk, kávézunk, fagyizunk egyet, majd hazaindulunk Érkezésünk 22.00 óra körül várható.

 

Utazás: autóbusszal (Nagykőrös, Kecskemét , Cegléd felszállással
Szállás:  *** jó színvonalú wellnes hotelben, 2 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás:  svédasztalos félpanzió
Részvételi díj : 75.000 Ft /fő
Biztosítás: 650 Ft /fő
Belépők, gőzmozdonyos kirándulás: kb. 7.000 Ft + 15 €
Idegenforgalmi adó és szervízdíj: 1.100 Ft
Őrségi dödölle kóstoló: kb. 2,500 Ft
3. nap estebéd: kb. 15 €
 
  
A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2023.03.10.