A magyar Jurassic Park

Ipolytarnóc - Garáb és a Palóc Grand kanyon

2023. szeptember 23. (szombat)

{gallery}utazas/garap{/gallery}    

IPOLYTARNÓC-ra, hazánk egyik legérdekesebb és Európa szerte egyik legértékesebb természetvédelmi területére utazunk.(UNESCO VILÁGÖRÖKSÉG) E  „palóc Pompeji” mintegy 20 millió évvel ezelőtt élt élőlények maradványait őrzi különösen nagy gazdagságban. A színvonalas bemutatóhelyen szakképzett vezetők segítségével teszünk izgalmas geológiai kirándulást egy ősvilági környezetbe. Először helyi idegenvezetőnk  1 órás szakvezetéssel mutatja be  a világ harmadik leggazdagabb lábnyomos lelőhelyét. A túra végi nagycsarnokban a feltárások fölé vetített háromdimenziós filmmel zárul a bemutatás, majd felsétálunk a főépületbe, a mozgószékes, négydimenziós moziba, ahol 10 perces látványos filmet vetítenek e különleges időutazásról (fakultatív). Innen a  Páris-patak völgye felé vesszük az irányt, hogy  meredek falakkal övezett szurdokvölgyében láthassuk a világviszonylatban is kuriózumnak számító fatörzsbarlangjait. Egyedi látványa miatt a „Palóc Grand Canyon”-nak is szokás nevezni! Innen  továbbállunk Garáb településre. Utunk egy olyan csodálatos tájon vezet át, mintha Toszkánában járnánk! Garáb település arról híres, hogy itt található Képzeljenek el egy gyönyörű környezetet, amit átitat a nyugalom, a szépség és egyfajta misztikus erőtér. Nem véletlen, hogy Garábon található a világ legnagyobb hangtálja, melyet körbevesz egy fenségegesen kiépített Buddhista kert, ami otthont ad azoknak az embereknek, akik keresik a lélek békéjét. Egy finom estebéd elfogyasztása után indulunk haza.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  14.500 Ft/fő
Törzsutas, előfoglalási kedvezmény március 31-ig: 1.000 Ft/fő
Fakultatív esebéd: kb. 4.500 Ft
Belépők: kb. 3.500 Ft, nyugdíjas 2.800 Ft

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2023.04.04.