Országház és a Földalatti katedrális 

2023. szeptember 17. (vasárnap)

    

Reggeli órákban indulunk el fővárosunkba.Délelőttünket az Országházban töltjük, melyet a pincétől a padlásig bejárunk. Innen „az ivóvíz titkos templomába” tartunk.Körülnézünk a ritkán látogatható Kőbányai víztározó lenyűgöző medencéjében.A Kőbányai víztározó látogatása a különleges és ritka élmények közé tartozik. Évente egyszer engedik csak le a medencét, hogy a menetrend szerinti tisztításokat és karbantartásokat elvégezzék rajta a szakemberek. Földi halandó csak ebben a néhány napban juthat le a víztárolóba. Nekünk is sikerül! Ahol most emberek sétálgatnak, ott általában 8 méter magas vízoszlop szokott tartózkodni. Mindenkinek ajánljuk ezt a ritkán elérhető programot! Amikor megnyitunk egy vízcsapot, talán nem is gondolunk bele, hogy micsoda infrastruktúra, és hány ember munkája van abban, hogy egészséges ivóvizet fogyasszunk. A nap során  ellátogatunk a „Csikágó” negyedbe,ahol régen konyhakertek és káposztaföldek voltak,  és bejárjuk egy Operadíva villájába is mely Pest egyetlen látogatható modern villája – ahol a 30-as években az ünnepelt operaénekes, Walter Rózsi élt.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  8.950 Ft/fő
Fakultatív ebéd: kb. 4.500 Ft
Belépők: kb. 2.500 Ft, nyugdíjas 1.500 Ft, 70 év felett 500 Ft

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2023.03.07.