Szárnyashajóval a Dunán 

Ezen a napon a Dunakanyar történelmi városában, Esztergomban nézünk szét.
Hajóval érkezünk, majd kisvonattal bejárjuk a várost és még párkányba is átruccanunk.

2023. szeptember 09. (szombat)

    

Autóbuszunkat Budapesten, a Vigadó téren hátrahagyva, szárnyashajóra szállunk. A Dunakanyar legszebb részén, hajózunk kb. 1.5 órát. Nagymaros-Visegrád mesés látképe, Dömös-Zebegény legszebb dunai panorámája azonnal és örökre elrabolja szívünket mire Esztergomba érünk. A kikötőben kisvonat vár minket, mellyel a Mária Valéria hídon átmegyünk Párkányba. Innen lélegzetelállító fotókat készíthetünk a Bazilikáról és a Várról. Visszatérünk Esztergomba, ahol látogatást teszünk a Szent Adalbert Könyvtárban, amely építészetileg és a gyűjteményét tekintve is különleges. Ebédelünk, majd megtekintjük hazánk legnagyobb templomát. A Bazilikában idegenvezetőnk megmutatja az altemplomot, a harangtornyot, az alsó kupoladobot és a panorámatermet. Betekintünk a Várudvarra is.  Sétálunk a Városháza előtti Főtéren, ahol a szökőkutak, virágos kiülők, habos sütemények, kávéházak várnak minket kis szabadidőnkben. Este 21.00 óra körül érkezünk haza.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  16.000 Ft/fő hajójeggyel
Törzsutas kedvezmény 500 Ft/fő
Fakultatív ebéd: kb. 2.500 Ft
Belépők: kb. 2.500 Ft, nyugdíjas 2.200 Ft

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2023.03.07.