Magas-Tátra és Kassa
Lanovkával a Kőpataki- tóhoz, séta Kassa belvárosában

2023. augusztus 12. (szombat)

    

Kora hajnalban indulunk, hogy kényelmesen gyönyörködhessünk a sok szép természeti csodában. Kassa felé vesszük az irányt, ahol kis pihenőt tartunk. Kassa magyar történelmi emlékekben rendkívül gazdag, pezsgő életű igazi vidéki nagyváros. A szépen felújított belvárosában sétálva megtekintjük legfőbb látnivalóját a kassai dómot, a Kárpát-medence talán legnagyszerűbb gótikus katedrálisával. II. Rákóczi Ferenc fejedelem több szálon is kötődik a városhoz, a székesegyház kriptájában temették újra, és egykori törökországi házát, az ún. Rodostói-házat is felépítették a városfal mellett. Mindezek megtekintése után a Magas-Tátra hegyóriásai közé utazunk! Útközben  Eperjest- Lőcse-Szepesi vár látképe tárul elénk majd Tátralomnicnak (Tatranská Lomnica) vesszük az irányt, hogy onnan még magasabbra kapaszkodjunk, előbb a régi négyszemélyes kabinos felvonóval, majd – a Štart állomáson átszállva – a modern, 15 férőhelyes piros gondolával egészen fel a Kő-pataki-tóhoz (Skalnaté pleso). Ebben a magasságban (1768 méter) még akkor is számíthatunk arra, hogy süt a nap, amikor a völgyet ködtakaró borítja, így a kihelyezett fa nyugágyakban élvezhetjük a napfényfürdőt és a hegyi klímát, A Kő-pataki-tó és fölötte a Lomnici-csúcs képeslapra kívánkozó látványa kötelező fotótéma, de aki a csúcsra is fel szeretne jutni, annak jó előre le kell foglalni helyét az oda vivő kabinos felvonóra.(Kérjük időben jelezzék felénk, ha oda is szeretnének feljutni!) Egy finom estebéd elfogyasztása után hazaindulunk. Útközben megállunk kis pihenőkre, vásárlásra,majd rövid mosdószüneteket tartva éjfél körül érkezünk haza.

Véleményünk az útról: az utazás ugyan tagadhatatlanul fárasztó, de egyszerűen…., ha szeretik a csendnek, és az idő illúziójának titokzatos világát, akkor ezen a napon  az Édenben érezhetik magukat! Kellemes időtöltést!

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  23.500 Ft/fő
Biztosítás: 650  Ft/fő
Ebéd: kb. 15 €
Lanovka: Tátralomnic – Kő-pataki-tó oda-vissza Felnőtt 27 €, Diák, nyugdíjas 22 €, Gyerek 19 €, vagy  Tátralomnic – Lomnici-csúcs oda-vissza Felnőtt 67 €, Diák, nyugdíjas 55 €, Gyerek 49 € (2022-es árak)

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2023.04.14.