A Fertőtáj sétahajóról
Fertőd-Ausztria/Ruszt

2023. augusztus 05. (szombat)

    

Kora reggel, rövid pihenőkkel utazunk a Fertőtájra. Első megállónk  Magyarország legnagyobb és legszebb barokk kastélyánál lesz,  ahol délelőttünket töltjük.  A fertődi Esterházy-kastély és kertje a bécsi Schönbrunn-kastély és a Versailles-i kastély méltó párja. Helyi vezetővel bejárjuk impozáns termeit, melyek között a zeneterem, a díszterem, a földszinti nagy ebédlő, a Sala Terrena, a nemrég felújított kápolna adja majd a legnagyobb élményt. Sétálunk a nagy területű angolpark hatalmas, árnyas fái között, kávézunk cukrászdájában, majd elutazunk Ausztriába. Útközben Zsolnay ivókútból Balfi ásványvizet kóstolunk, majd egy órás buszozás után a Fertő-tó legpatinásabb kisvárosába, Ruszt belvárosába érkezünk.  A Fertő táj részeként világörökségi védettséget élvező, a tó nyugati partján fekvő Rust (Ruszt) középkori városfalakkal körbevett belvárosának szinte minden épülete műemlék. A pár utcából álló történelmi városközpont tele van hangulatos étteremmel, helyi bort mérő borozóval. A város lakóinak évszázadok óta a szőlő- és bortermelés a fő foglalatossága.  Késő délutánunkat a Fertő-tó látványának szenteljük, melyet az ausztriai oldalról sétahajó fedélzetéről élvezünk. Hajónk a képzeletbeli határvonal felé veszi az irányt. Eközben megtekinthetjük a vízről Fertőrákost, a mörbischi strandszigetet körülölelő kanálison folytatva utunkat elhaladunk a mörbischi víziszínpad mellett, megtekintve az aktuális díszletet. Hajónk ekkor Illmitz felé kanyarodik és a Fertő-Hanság Nemzeti Park peremkerületén halad tovább. Ezután érinti a BO határkövet majd ismét visszatér a kikötőbe. E romantikus sétahajózással és egy finom estebéd elfogyasztásával búcsúzunk a Fertőtájtól és hazautazunk. Érkezésünk 23.00 óra körül várható.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  18.750 Ft/fő
Törzsutas kedvezmény: 850 Ft/fő
Biztosítás: 650  Ft/fő
Ebéd: kb. 15 €
Belépők:  kb. 4.000 Ft + 15 €  nyugdíjas/gyerek 2.800 Ft +15 €

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2023.04.14.