1 nap Horvátországban

Kopácsi Nemzeti Park- Eszék - Villány

2023. július 29. (szombat)

    

Kora reggeli órákban indulunk rövid pihenőkkel Horvátországba. Első utunk Eszékre, az ősi magyar városba vezet, mely a Dráva partján fekszik. Idegenvezetőnkkel bejárjuk gyönyörű óvárosát,  körbejárjuk a tökéletes állapotban megmaradt barokk várat, mely Eszék 1000 éves magyar történelméről árulkodik. A város jelképétől, a  Szent Péter és Pál templomtól sétálunk a hangulatos parti sétányán és vásárlási lehetőséget kínálunk három szintes bevásárlóközpontjában, - a Portanovában .  Innen a Kopácsi Rét látogatóközpontjába buszozunk. Ezen a vidéken torkollik a Duna a Drávába. A táj gyönyörű, változatos, az élővilág páratlanul gazdag, és annak ellenére tűnik érintetlennek és vadregényesnek, hogy egyre népszerűbb célpontot jelent a turisták körében.  Útközben betérünk ebédelni egy csárdába, melynek ízletes fogásai  garantáltan egy gasztronómiai élmény lesz Önök számára. A csárdában három évszázada készülnek a házi minőségű ételek, saját terményeikből. ABC sajtjukat, boraikat , terményeiket a világ minden tájára szállítják. Ebéd után néhány perc, és máris  a tököspusztai bemutató központba érünk, mely Titó  egykori vadászkastélyában kapott helyet. Helyi idegenvezető vár minket, aki kisvonatról, hajóról, sétautakon keresztül mutatja be számunkra Európa egyik legszebb természetvédelmi területét, mely egyben a kontinens egyik legfontosabb vizes élőhelye. Eddig 44 halfajt és 285 madárfajt figyeltek meg a Rét területén. A természeti szépségeket a varázslatos történelmi Villány-Siklós  borvidék változatos látványával fokozzuk.  Boraiból minden korty egy külön élmény, egy külön történet. Megpihenünk Villánykövesd híres pincesorán, mely a turisták kedvenc helye. A festők és fotósok gyakori témája ez a 70 műemlék pincéből álló háromszintes pincefalu. Kellemes hangulatunkat a 200 éves  Blum pincészet borai emeli, melyhez zsíros kenyér is jár! Hazaérkezésünk kb. 22.00 óra körül várható.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  17.900 Ft/fő pinceprogrammal
Biztosítás: 650  Ft/fő
Ebéd: lekérés alatt
Belépők:  kb. 15 €  nyugdíjas/gyerek 15 €

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2023.04.14.