A varázshegyek álomvilága: a Schneeberg

2023. július 22. (szombat)

    

11.00 órakor érkezünk az ausztriai  Puchbergbe, a Schneeberg –hegy lábánál fekvő kedves kis településre. Itt szállunk fel az elektromos meghajtású „Szalamandra” vonatra, amely 10 kilométeren a felhők felé, a Schneeberg magashegyvidéki régióiba repít. Ez a hegy a Bécsi-Alpok koronázatlan királynője. A friss mezők, az illatozó tűlevelű erdők és a csodálatos hegyi világ elbűvölő panorámája mellett haladhatunk el kényelmes tempóban az utazás során. Amikor az 1800 m-es tengerszint feletti magasságban, Ausztria legmagasabban fekvő pályaudvarán kiszállunk a vonatból, az érintetlen természet, kijelölt hegyi ösvények és egy isteni látvány vár ránk.  Ahogy felérünk a felső állomásra, megtekintjük a közelében található Erzsébet kápolnát, melyet Sisi emlékére emeltek. Ezután kellemes panoráma kirándulást teszünk az itteni csúcs körül. A kör alakú panoráma útról kilátás nyílik a magyar alföldre, Szlovákiára, a Raxra, illetve a Bucklige Welt-től egészen Steiermarkig lát el a szem. A látogatók számára számos pihenő pad áll rendelkezésre, ahonnan alkalom nyílik a schneebergi alpesi állatvilág megfigyelésére, valamint feltöltődni a csend világában.  Aki szeretné meghódítani a Schneeberg 2075 m magas csúcsát, annak kiépített, jelzett hegyi turista ösvényen van lehetősége eljutni a csúcsot jelző kereszthez. A célnál szintén gyönyörű panoráma a jutalom. Délután szintén a fogaskerekű vasúttal jutunk le - nem egész egy óra alatt - az alsó állomáshoz egy elbűvölő tavacska mellé. Fakultatív estebédet szervezünk ide kb. 15 Euro Majd autóbuszunkkal a közeli Losenheim településre indulunk, ahol vár minket a Sebastian-vízesés. Patakparton, majd az erdőben sétálva érjük el a zuhatagot, melytől a kötelező fotók elkésztése után indulunk vissza.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  22.900 Ft/fő
Törzsutas kedvezmény: 900 Ft/fő
Biztosítás: 650 Ft/fő
Estebéd: kb. 15 €
Belépők:  fogaskerekű kb. 40 € 

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2023.04.14.