Egy csipet Erdély és a Szentendrei - sziget

2023. június 18. (vasárnap)

    

Ebben az évben  ünnepli 20 éves tagságát UNESCO világörökségünk, a „Szentendrei Skanzen,” melynek mi is részesei leszünk ezen a napon. Hatalmas területéből a legújabbat és legkedvesebbet –az Erdélyi tájegységet mutatjuk meg Önöknek  helyi idegenvezetőnk segítségével, kinek személye is garantálja, hogy egyedi élményekben lesz részük!  kb. 3 órás látogatásunk egy  olyan látványfilmmel indul, mintha valósággal Erdélybe csöppentünk volna. A tájegységhez egy késő-szocialista határátkelőn jutunk be. Már ez is történelem... Az alumínium pavilon, a várakozó busz, a régi Dacia hamisítatlan hetvenes-nyolcvanas évekbeli hangulatot árasztanak, szinte látni lehet a mogorva határőröket és a hosszú várakozás miatt elcsigázott utasokat. A tájegység abban is újító, hogy nem csak a falusi, hanem a kisvárosi életmódot is bemutatja. A Városka főterére érve megelevenedik előttünk többek között a székelykeresztúri patika és posta, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely épületei…az élethűen megépített Marosvásárhelyi kávézó, ahol meg is pihenünk. Továbbállva a szász, székelyek, csángó, Küküllő-menti, Csíksomlyó környéki falusi portákkal ismerkedünk. Átsétálunk az Alföldi tájegységen, majd ebédelni indulunk. Délután a Szentendrei-sziget titkait fedezzük fel. Letesszük buszunkat a parkolóban, és a kikötőig sétálva, sok érdekes történetet tudunk meg vezetőnktől.  A Dunakanyar egyik legszebb részén vagyunk! Bérelt hajónkra szállva, a Szentendrei Duna-ágon hajózva, festőket ihlető témák várnak ránk.  Kikötünk a Dunaág túlpartján, melyből árad a béke és nyugalom. Mesés fotótémák sorozata vár ránk, : pl 6 templomtorony egyszerre befogható. Buszunkhoz ballagva, a kedves kis Japán kertben időzünk. Nem igényel sok időt, viszont annál nagyobb élményt garantál. A növényzet, a fák, a tó és a hozzá tartozó patak és csobogó egészen megnyugtató hatást váltanak ki. Nem későn, kb. 20.00 órakor érkezünk haza.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Bevezető ár:  15.900 Ft/fő, mely tartalmazza a hajós programot
Ebéd: kb. 4.500 Ft
Belépők: Felnőtt: 3000 Ft Diák, Nyugdíjas: 1500 Ft

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2023.03.03.