Tarjánka-szurdok, a Mátra legvadregényesebb csodája

2023. június 17. (szombat)

    

Reggel, nem túl korán indulunk túraprogramunkra. Első látásra a Mátra déli lábainál nyújtózó táj semmi különös kalandot nem ígér: Ám ha éles kanyart véve a Domoszló és Markaz közötti országútról  a Tarjánka-patak mentén besétálunk a  pillanatok alatt magasan felénk tornyosuló sziklafalak övezte szurdokban, zubogó patak kövein szökellve találhatjuk magunkat. Érkezéskor mindenki kap egy védősisakot, amelynek viselése kötelező a szakvezetés alatt.  Igaz, cseppnyi fizikai erőpróbát is jelent a mindössze hétszáz méter hosszú szurdok bejárása, mely oda-vissza összesen kb 3.5 órát vesz igénybe. Ám megéri a fáradtságot, páratlan látvánnyal ajándékozza meg túrázóinkat. Kellemesen elfáradva autóbuszunkra  szállunk, hogy egy  egy különleges kincset fedezünk fel Markazon: László Gyula patkolt tojás kiállítását. Innen A programot Pálosvörösmarton folytatjuk, mely az egyetlen magyar alapítású pálos rend emlékeit őrzi  a Mária parkban.  Túránk végén, mi lehetne jobb mint könnyű abasári borral, finom estebéddel  elsimítani a vérünkben lüktető adrenalint.  Végül egy gasztronómiai kalandozásra indulunk a szomszédos Dektre, a Chilis Betyárokhoz.  Chilis szószok, porok grill-és taco jellegű szószok mellett megismerjük a  kender gyógyító hatását. Ezt kender pestoval tesszük meg, emellett kóstolunk bort, tökmagolajat és kecskesajtot. A kóstolások mellett bepillantunk egy különleges történelmi épület rejtelmeibe is. Este 20.00 óra körül érkezünk haza.

 
Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Bevezető ár:  15.900 Ft/fő ebéddel
 

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2023.03.03.