Petőfi - barokk és a bor

Emlékezzünk  együtt Petőfire, látogassuk a hajósi Érseki kastélyt - utazzunk Csettegővel

és fröccsözzünk egyet a császártöltési dűlősoron!

2023. június 10. (szombat)

    

A reggeli 7.00 óra körül indulunk kirándulásunkra. Első utunk a Kiskőrösi Petőfi Emlékházhoz vezet. A nemzet költője, a forradalmár, a nemzeti hős 200 éve  Kiskőrösön született, Petrovics Sándor néven.  Az emlékházat eredeti állapotában, bár szépen felújítva  láthatjuk. Kedves megemlékezésünk után  hazánk 2. legszebb fekvésű  falujában –Császártöltésen-megrendezett Sváb Étel-Fesztiválra sietünk.  Isteni illatok, kalácsok, édességek, finom borok, hagyományőrző csoportok várnak itt ránk. Innen  átruccanunk a Hajósi Pincefaluba, mely a népi építészet egyedülálló ékköve egész Európában. Fő célunk most az eredeti szépségében pompázó hajósi, egykori Érseki kastély megtekintése. A gyönyörűen felújított barokk kastélyt Patachich Gábor kalocsai érsek építtette 1740-ben vadászkastély céljára. Az Alföld egyik legjelentősebb épülete. Bejárjuk  díszes termeit, titkos alagútrendszerét, barokk kertjét, majd visszatérünk Császártöltésre, ahol Zsuzsa néni házias nagy adag  ebéddel, a Mendler családi borászat pedig mennyei borkóstolóval vár minket.  A parkolóban  „csettegőre” szállunk,  hogy bejárjuk rajta: e módos, 300 éves  sváb falut, a híres pincesort, a  Duna ártér melletti löszpartokat, a Vörös.mocsár Tanösvényt, az öregtemetőt, különleges természeti értékeit, a halastavak vidékét…Császártöltés többször szerepelt a 10 leggazdagabb magyar faluk listáján.  A már-már zavarba ejtő rend és  az igényes tisztaság amit tapasztalhatunk nem igazán pénz kérdése. A példás összetartást mi is meg fogjuk tapasztalni. Napunkat a kedves fiatal Mendler borász házaspár vendégeként, borkóstolóval zárjuk. Vásárlási lehetőség! Hazaérkezésünk hangulatunktól függően 20.00 óra körül várható.

 
Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Bevezető ár:  8.900 Ft/fő
Törzsutas kedvezmény: 1.000 Ft/fő
Fakultatív ebéd:  kb. 3.500 Ft
Belépők, csettegő, borkóstoló (3 féle borral):  3.500 Ft

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2023.04.14.