Nyaraljon  - Fürdőzzön Erdélyben
a Medve-tó partján mesés kirándulásokkal
2023. július 26-30. 5 nap / 4 éj 
Jöjjön velünk Ön is Szovátára, fürdőzzön a Medve-tó gyógyító vizében, a parajdi fürdőkomplexumban,  élvezze  wellness-szállodánk nyújtotta szolgáltatásokat, a friss hegyi levegőt, a gyönyörű tájat…
  

1.nap: Kora reggel indulunk erdélyi utunkra. Pihenőt tartunk  a Nagyváradi Várudvarban,  a Király-hágón  micset kóstolunk, kalotaszegi termékeket vásárolunk Körösfőn… majd vacsorára érünk szovátai hotelünkbe. (4 éj)

2.nap:  Reggeli után fürdőzünk a Medve-tóban, melyet a világ legnagyobb heliotermikus tavaként tartanak számon. Erdély Holt-tengerének is nevezett tó alakjában kiterített medvebőrre hasonlít. Vize 35 Celsius-fokra melegszik fel- 21 féle betegség kezelésére megfelelő, köztük a meddőségi problémák, reumatikus bajok, gyulladásos bántalmak enyhítésére. A strand délelőtt 10 órától 18 óráig tart nyitva, de 13–15 óra között pihentetni kell vizét, ekkor tilos a fürdőzés. A fürdőzés mellett Szováta sok élményt tartogat. Nagyokat sétálhatunk a Medve-tó körüli kiépített Só útja nevű erdei sétányon, felfedezhetünk újabb és újabb tavakat, mesés sódombokat látogathatunk közben az erdő szépségét csodálva. A pihenőkkel és padokkal ellátott sétányokon akár órákat is eltölthetünk. Késő délután Korondra ruccanunk egy kis vásárlásra, pálinkázásra. Vacsorára érünk hotelünkbe.

3.nap: Reggeli után indulunk a zúgó patakokkal, óriás sziklákkal ölelt Békás szorosba.  Átsétálunk a Kárpátok egyik leglélegzetelállítóbb szorosán, és végigmegyünk a kitisztított, járhatóvá tett Kis-Békás szoroson is. Csónakázunk  (fakultatív) a Gyilkos-tavon és megnézzük a  Szent Kristóf kápolnát. Ebédelési lehetőség a sütödéknél, vagy éttermei egyikében (fakultatív) Hazaútban kis kitérőt teszünk a szépen felújított Szárhegyi Lázár kastélyhoz. A Citadella Lázár de Szárhegy nemesi családról kapta a nevét és a román, a  gótika, és a reneszánsz stílus ötvöződik benne. Legrégebbi része az 1500-as évekből származik. Vacsorára érünk szállásunkra.

4.nap:  Délig fürdőzés a Medve-tóban.  Amíg pihen a tó, „átugrunk” Vármezőre.  A híres halászcsárdában   fenséges pisztrángot fogyaszthatunk. Megállunk a festői környezetben lévő Tivoli-tónál, ahol sétálunk, de csónakázásra is nyílik lehetőség. Délután kirándulást teszünk Parajdra, ahol a  parajdi sóra alapozva már egy gyönyörű fürdőkomplexum is várja a pihenni és gyógyulni vágyókat. Erdélyben a parajdi sót nevezhetnénk Székelyföld szürke aranyának is, hiszen a különleges kristály az egyik legjobb minőségű só a világon, 84 féle ásványi anyagot, valamint őstengeri iszapot tartalmaz. A parajdi strand Erdély legnagyobb sós vizű strandja. Több mint 5500 négyzetméteren elterülő komplexum várja a hűsölni vágyókat.  Felnőtt, és  gyerek medencék és több száz napozóágy szolgálja a kikapcsolódást. Itt akár 20:00 óráig élvezhetjük a fürdő szolgáltatásait.

5.nap: Reggeli után elutazunk Marosvásárhelyre, ahol kis városnézést tartunk  vásárlási lehetőséggel a bevásárló központban. (Kaufland, Lidl). Hosszabb megállónk útközben a Tordai sóbányát látogatjuk  A méltán népszerű tordai hasadék mellett a nagy múltú város, Torda fő látnivalója az évszázadok óta működő sóbánya, mely Erdély egyik legérdekesebb látványossága. Ki gondolná, hogy a közelmúltban a világ 25 leghihetetlenebb látványossága közé választott helyszín a föld alatt nemcsak a természet páratlan só-csodáival, de óriáskerékkel, csónakázótóval., fürdésre alkalmas sós tavakkal is bír. Távozásunk után rövid megállókat tartva  késő este,  kb. 23. órakor érkezünk haza.

Utazás: autóbusszal (Nagykőrös, Kecskemét , Cegléd felszállással)
Szállás:  A   Medve tó szomszédságában épült  Teleki ***hotelben.  2022 évtől saját sósvizű úszómedencével és szauna világgal rendelkezik.
Elhelyezés: Superior szobái:  2 ágyas, tágas,  komfortos szép szobákban, melyek saját fürdőszobával, minibárral, kábel tv-vel, ingyenes pipere szettel, ingyenes wifi-vel rendelkeznek, többsége erkélyes, a 4 csillagos színvonalnak  megfelelnek.
Korlátozott számban 3 ágyas komfortos szobák is kérhetők.
Részvételi díj: 119.800 Ft 
Biztosítás: 3.250 Ft
Ellátás: bőséges finom büféreggeli
Fakultatív 3 fogásos vacsora : 20.000 Ft/4x alkalom
Hotel Wellness részlege fizetős: 35 lej/3 óra/fő  Belépők: a fürdőkbe egyéni igény szerint, a helyszínen fizetendők
Belépők: kb 50 lej a helyszínen fizetendő
Pisztrángebéd és fürdőbelépők igény szerint a helyszínen fizetendők!
Ebédcsomag hazautazáshoz:  40 lej (rántott húsos szendvics, gyümölcs, ásványvíz )
 
  
A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2023.04.14.