Idilli pihenés a tengerparton - Plitvicei-tavak kirándulás
2023. június 02-04. 3 nap / 2éj 
Az Adria partjainál  június elején fürdőzni, napfürdőzni, kirándulni ideális időpont. Ekkor a  Plitvicei tavak vízesései bővizűek, páratlanul fotógének.                   Ezt az élménydús tengerparti -Plitvicei programot  egy mesés áron kínáljuk most Önöknek!
  

1.nap: Kora reggel kb 5 órakor indulunk a horvátországi A Krk- sziget egyik legkedvesebb üdülőhelyére,  Omisaljba. Rövid megállókat tartva a kora délutáni órákban meg is érkezünk szállásunkra, az Adriatic szállodakomplexumba. Érkezés után fürdőzés, ismerkedés a közvetlen tengerparton elterülő félszigettel. Vacsorázunk a szálloda éttermében, majd besétálunk Omisalj városkába, mely az olasz Velencéhez hasonló hangulatos óvárossal rendelkezik (kb. 2 km).  Egy szikla tetején található, 85 méterrel a tenger felett, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Kvarner-öbölre. (2éjszaka)

2.nap: Bőséges svédasztalos reggelink elfogyasztása után a vállalkozó kedvűekkel kirándulni indulunk Njivcébe. Ez a fiatal festői kis település hosszan elnyúló kavicsos-homokos strandjáról, és az üvegfenekű katamarán programjáról híres. Mi az AGUAMARIN üvegfenekű katamarán hajóval  kb. 2 órás kirándulást teszünk a környékre. A katamarán víz alatti teste hatalmas üvegablakokkal kiépített, így gyönyörűen látszik a tengerfenék,Útközben egy búvár kerül elő ”véletlenül” a vízből, aki  tengeri csillagot, rákot polipot stb- mutogat a kosarából. A fürdőruhát se hagyják otthon!, mert lesz idő fürdőzésre, szabadprogramra, vásárlásra. (Esős nap esetén: Egy igen különleges barlang látogatása lesz Rudinében). A kirándulás ingyenes! A hajó díját a helyszínen kell fizetni, mely kb. 15 Euro Gyerek 50% (2023 évi árak lekérés alatt!)
3.nap: Reggelink elfogyasztása után a Krk hídon átkelve, egy darabig az Adriai Riviérán haladunk, majd  a Dinari hegységet átszelve 1700 méter magas hegyek között, látványos kissé szerpentines úton folytatjuk utunkat. kb. 2 óra alatt érkezünk meg a Plitvicei Nemzeti Park bejáratához.
Horvátország legszebb természeti látványossága egy völgyben terül el, erdős hegyek veszik körül. A 200 km²-es terület teljes egészében Nemzeti Park, amelynek fő látványossága a 16 nagyobb és 2 kisebb, lépcsőzetesen elhelyezkedő tó, amelyet 92 vízesés köt össze. A tórendszer bejárása gyalogosan, elektromos kisvonattal és hajóval (illetve mindezek kombinálásával) lehetséges. A közlekedést a tavak körül gondosan kiépített fapallók, biztonságos járófelület és a tájékozódást elősegítő táblák teszik komfortossá. A tórendszer és a vízesések megtekintése csoportkísérőnk és térkép segítségével, és önállóan zajlik. Mindenki a saját tempójában használhatja ki a rendelkezésre álló időt (kb. 5-6 óra)! A Nemzeti Park területét elhagyva  szuvenír boltok is rendelkezésre állnak. Késő délután indulunk haza. Útközbeni parkolók büféiben  lehetőség nyílik  kávézni, szendvicset, meleg ételt fogyasztani. Hazaérkezésünk 23 óra körül várható.

FONTOS INFORMÁCIÓ:

Kérjük vegyék figyelembe, a Nemzeti Park területén a vízeséseket gyalogosan tudjuk megközelíteni, melyekhez összesen kb 10 km-t kell gyalogolni, mely kisebb nagyobb színtkülönbségek lesznek. Egy rövidebb kör megtétele is lehetséges, mely  kb. 5-6 km gyaloglást igényel.

Utazás: autóbusszal (Nagykőrös, Kecskemét , Cegléd felszállással)
Szállás: közvetlen a tengerparton épült 3* hotel főépületében.
Szobák: 2ágyas fürdőszobás szobái egyszerű berendezésűek, fürdőszobásak (TU/WC) és tv-vel rendelkeznek
Ellátás: ALL INCLUSIVE LIGHT” félpanzióval!  Bőséges és ízletes  svédasztalos reggeli, svédasztalos vacsora korlátlan italfogyasztással (kávé, üdítő, víz automatából)
Strand: sziklás, kavicsos adriai partszakasz. A kiépített, homokos, betonlapos strandszakasz lassan mélyülő partja gyerekek és úszni nem tudók részére is kiválóan alkalma
Egyéb: A recepción éjjel-nappali portaszolgálat, széf, ingyenes WIFI a recepcióknál és a TV sarokban. 6 nagyon jó minőségű teniszpálya (esti világítással) térítés ellenében igénybe vehető. Továbbá gyerekek részére homokozó, pingpongasztal, minigolf és kosárlabdapálya áll rendelkezésre az aktív pihenéshez a tengerparton. 
Részvételi díj : 71.900 Ft
Törzsutaskedvezmény: 2000 Ft
Biztosítás: 1.950 Ft
Idegenforgalmi adó: 1100 Ft/fő
Egyágyas felár:  12 EUR/fő/éj. 
Plitvicei tavak belépő: 34 €
   
A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2023.02.27.