Szafaribusszal a Bükkben
Semmi gyaloglás - ha nem akarsz-, mégis mindenhová eljutsz!
2023. július 01. (szombat)
  

Egész napos kalandozásra indulunk egy fantasztikus jármű fantasztikus sofőrjével - úttalan utakon a Bükkben.  Olyan helyekre fogunk eljutni „kisvonatunkkal” ahová csak gyalogtúrázók tudnak felkapaszkodni. Fenséges bükkerdők, csodás gyógynövényes rétek, káprázatos körpanorámás kilátók, sziklaképződmények, a Bükk- fennsík rejtett kincsei várnak ránk! Könnyű kirándulás, maximum 200-300 méter gyalogos szakaszokkal, de az is csak akkor, ha szeretne közelebb sétálni a látványosságokhoz.

Autóbusszal indulunk Cserépfalura. Felfedező túránkat innen a hegyen-völgyön át sikló Szafari busszal folytatjuk.  Úttalan utakon, csodás réteken,fenséges  bükkerdők között, fantasztikus kilátókkal tűzdelt túrautakon kocsikázva élvezzük Répáshuta, a Milleneumi kilátó, Nóta-aréna, Kőporbarlang/luk/, Ördögtorony-kaptárkő, Mész-patak szurdoka, Hor-völgy, Subalyuk barlang, Kőfejtő csodás panorámáját. Útközben szénégetőket látogatunk, kiszállunk fotószünetekre, gyógynövényvásárlásra, ebédelésre és csak úgy élvezzük a mesés természetet. E fantasztikus körpanorámás bükki programunkat a noszvaji Gazdaház udvarán pihenjük ki kis falatozás mellett. Vásárlási lehetőség: Noszvajon helyi termékekből (sajtok, kolbász, szalonna, sonka, péksütemény, kenyérféle, zöldségféle, lekvárok, mézek,  szörpök….).

Ajánlott öltözék: sportos, kényelmes ruházat, bokát fogó sportcipő. Esőkabát ajánlott. A buszon szükség lehet plédre, sapkára, kendőre, napszemüvegre!

Vásárlási lehetőség: Noszvajon helyi termékekből (sajtok, kolbász, szalonna, sonka, péksütemény, kenyérféle, zöldségféle, lekvárok, mézek,  szörpök….).

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  18.200 Ft Szafari busszal
Törzsutas kedvezmény: 500 Ft/fő
Fakultatív ebéd:  kb. 3.500 Ft
   
A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2023.04.14.