Várak és Paloták
Sümeg - Nagyvázsony
2022. július 02. (szombat)
  

Autóbuszunkkal először Sümegre látogatunk. Régi szépségében pompázó Püspöki Palota egy 18. századi történetet jár körül. A színpompás falképeken a barokk freskók mint „képregények” jelennek meg.  Ez a szemet gyönyörködtető illuzionista világ a mai hollywoodi szuperprodukciókon edződött mozilátogató számára is élményszámba megy. A kiállítás az épületet, mint műtárgyat vonja be a megismerés kalandjába: rejtett zugok, titkos helyiségek, álcázott ajtók nyílnak meg a látogatók előtt.  Az emeleten látható az ország legnagyobb rokokó kályhája, az igazi kuriózumnak számító, gazdagon dekorált könyvtárszoba is. Számos animációs filmen  és beltéri vetítésen keresztül  ismerhetjük meg   a barokk világot. Innen átmegyünk a várba, mely az ország egyik legszebb középkori erődje. Dacolva a történelem viszontagságaival ma is impozáns látványt nyújt, ahogy a magasan kiemelkedő hegytetőről uralja környezetét. Ezt a pazar panorámát   egy páratlan  mediterrán kert kávézójának teraszáról fogjuk felülmúlni. Gyönyörködve az elénk táruló látványban kávézunk és megkóstoljuk a páratlanul finom Gundel palacsintát főzött diótöltelékkel, csokoládé öntettel vajon megpirítva… Hazaútban a Nagyvázsonyi vár panorámájában gyönyörködve búcsúzunk a Balaton-felvidéki tájtól.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét
Részvételi díj:  11.500 Ft
SZÉP-kártyával fizethető!
Törzsutas kedvezmény: 600 Ft/fő
Fakultatív ebéd:  kb. 3.000 Ft
Palacsintázás:  kb. 1.950 Ft
Belépő:  kb. 3.900 Ft, nyugdíjas 2.500 Ft
   
A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2022.02.23.