1 nap Erdély
Könnyű túra a Vércsorog-vízeséshez
2022. július 09. / szeptember 03. (szombat)
  

Kora hajnali órában indulunk az Erdélyi-szigethegységbe,  a Vércsorog-vízeséshez.  A  A Nagy-Bihar–masszívum keleti oldalában található meseszép környezetben, 1160 méter magasságban. Buszunkkal  Vancuvesti falujáig megyünk, mely a  Virtop-hágón túl, az Aranyos-patak kezdeténél fekszik. Az Aranyos egyik forrásága a Vércsorog-vízesés völgye. A faluból indulva jórészt erdei úton, a végén  kis ösvényen jutunk el a vízeséshez. Sokszor keresztezzük a patakot, melyek során gázlókra is lehet számítani. Az út itt kellemes fenyőerdőben vezet, enyhe emelkedéssel. 3,6 km után érkezünk meg a 20 méter magas kétlépcsős vízeséshez. A képződmény a nevét a vízfal mögött található vörös színű homokkő és metamorf kőzetektől kapta. Az esés nagy víz idején igazán látványos. Szép fotókat készíthetünk a vele szemben lévő bánya meddőhányójáról is. Az út, oda - vissza  sétálva, várhatóan 3 órát igényel. Visszafelé megállunk  Köröstárkányban, ahol pálinkával, 3 fogásos kiadós, családias estebéddel várnak ránk.

Ajánlott felszerelés:szél és vízálló dzseki, réteges öltözködés, túrabakancs, vagy túracipő, kis hátizsák melybe belefér az útravaló étel-ital és az éppen nem használt ruhadarabok.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  15.900 Ft
Törzsutas kedvezmény: 700 Ft/fő
Biztosítás:  600 Ft
Fakultatív estebéd itallal:  kb. 3.100 Ft
  
A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2022.02.23.