Hegyi Taxizás a Szigligeti várhoz
2022. július 16. (szombat)
  
Autóbuszunkkal a  Balaton északi partján utazunk, hogy már tízóraira  káptalantóti Liliomkert piacára érjünk. Jól teszi aki éhes hassal érkezik:  képtelenség megállni a helyi termelők asztalkái között járva a kosarakban takarózó tepertős, sajtos pogácsákat, a halomban illatozó köménymagos kifliket… a kemencéből gőzölögve kiforduló tejfölös kenyérlángost is meg kell kóstolni! Innen Badacsonyba vesszük az irányt.  JEEP Wrangler terepjárók várnak ránk, melyekkel egy felejthetetlen hegyi körutazáson veszünk részt. Kanyargós, meredek hegyoldalakat átszelve olyan helyekre fogunk eljutni, ahová egyénileg talán soha. Gyorsan feljutunk a hegygerincre, ahol gyönyörködünk a lenyűgöző panorámában, hiszen innen az egész Balatont láthatjuk. Magunk mögött hagyva ezt a csodás látványt, a Balaton gyöngyszeméhez, Szigligetre tartunk. Dombok és völgyek váltakozása , valamint a több mint 750 éves Vár teszi különlegessé a települést. Fotóink elkészítése után a Keszthelyi-öböl látványa ragadtat el minket. A magasabb részekről megcsodáljuk az évszázadok alatt létrejött bazaltorgonákat és kőzsákokat. Visszatérve autóbuszunkhoz a  legszebb faluk - SalföldKővágóörs, Köveskál  - között  folytatjuk kalandozásunkat   a Balaton-felvidék egyik legbájosabb településére ,Dörgicsére.  Dörgicsén Kaáli Nagy Géza professzornak, a Kaáli Intézetek alapítójának világhírű autó-motor gyűjteményét is megtekintjük. Élménydús programunk közben badacsonyi borokat kóstolunk, és meleg étkezést is szervezünkHazaútban fagyizunk, sütizünk  Balatonfüred mesés sétányán, majd hazaindulunk.
Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  10.500 Ft SZÉP-kártyával fizethető!
Fakultatí ebéd:  kb. 3.000 Ft
Belépő + Taxi:  kidolgozás alatt
 
 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2022.02.22.