Egy életre szóló szerelem
a Tátrában

2022. július 23. (szombat)
Kora reggel indulunk a világ legkisebb óriáshegységébe. Útközben megállunk  Besztercebánya mesés főterén, sörözünk, fagyizunk, várostnézünk. Buszunk a Kriván óriáshegy lábánál halad, a panoráma úton  a Csorba-tóig. Igaz itt már többször jártunk, de sose volt idő a kihagyhatatlan élményt nyújtó  csónakázásra, a hagyományos faladikokkal. A tó, a vízről mutatja legszebb arcát. újra és újra lenyűgöz bennünket az elénk táruló megkapó látvány. Egy őskori gleccser vízzé vált maradványa ez a csodálatos fekvésű, 20 hektáros tengerszem, amelyet 2500 méter magasságba nyúló csipkés hegykoszorú övez, s a sziklafalakon még nyáron is láthatunk havat. Időt szánunk a Csorba-tó kényelmes körbesétálására is. (2.2 km). Az evezés és a könnyű séta után megérdemlünk egy kis kényeztetést, például megkóstolhatjuk a tó partján álló Kempinski Hotel bárjában a Kempinski-tojást, ami nevével ellentétben egy rendkívül finom csokoládés-vaníliakrémes édesség. Egy szlovák  kolibában ebédelünk, majd siklóval lendülünk  a Nagyszalóki – csúcsra, ahonnan  lesétálunk a Tarpataki vízesésekhez – kényelmesen haladva 20-25 perc alatt elérjük az elsőt, a kifejező nevű Hosszú-vízesést. A sziklaösvényről csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és az alattunk elterülő vidékre. Már útközben halljuk a lezúduló víz robaját és a fák ágai között átsejlenek a habok, de csak a patakhoz leereszkedve mutatja meg magát teljes szépségében. Az óriás sziklatömbök között hosszan elnyúló vízzuhatag látványában sokáig el lehet gyönyörködni, a bátrabbak pedig feltölthetik kulacsaikat a kristálytiszta forrásvízzel. Innen továbbhaladva nem messze még két további vízesés (Nagy-vízesés, Kis-vízesés) vár ránk. Ha még kitart a lendületünk, visszafelé Ótátrafüredre gyalog is lesétálhatunk a sikló kanyargó nyomvonalát követő aszfaltúton. Késő délután  betérünk a liptói sajtkészítő mintagazdaságba, ahol  egy kis kóstoltatás után sokféle sajtot, frissen sült kalácsokat, kenyeret vásárolunk vacsorára. Kávézunk, felfrissülünk és hazaindulunk. Érkezésünk 23.00 óra körül várható. 
 
Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Részvételi díj:  18.000 Ft
Törzsutas kedvezmény: 1.000 Ft
Fakultatív ebéd:  kb. 15€
Sikló:  kb. 10 €
Csónakázás:  helyszíni fizetéssel kb 10€
Biztosítás:  600 Ft
 
 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2022.02.23.