Lenyűgöző kastélyok
kerékpáros túrával
2022. augusztus 06. (szombat)
  

Nem indulunk korán autóbuszunkkal a Viharsarok páratlan értékű látnivalóihoz, mert utolsó kastélyunk fényjátéka 20.00 órakor kezdődik. Első megállónk  Békéscsabán lesz. Miután megkóstoljuk a híres kolbászt, - mely szigorúan bors nélkül készül – és  az 1800-as évek végén  nemesített Csabagyöngye csemegeszőlőt,teszünk egy sétát a szépen felújított városközpontban.  „Kerekező társaink” első csoportja  felveszi a bringákat, és túravezetőnkkel elindulnak a  gyönyörű természeti környezetben található Pósteleki Parkerdőbe.  A Széchenyi-ligettől indulva az útvonal szinte végig a festői szépségű Élővíz-csatorna és a Gerlai holtág mentén, javarészt csendes dűlőúton vagy az erdő sűrűjében halad. Az erdő közepén áll az Ybl Miklós tervezte Gerlai Wenckheim-kastély romja –melynek  eredeti szépségét telepített kronoszkóp mutatja meg. (1 útja kb.10 km) A csoport másik felével folytatjuk a városnézést (Evangélikus templom, ország első kőszínháza, Szent Antal Székesegyház, Munkácsy negyed) majd a kerékpározók elé autókázunk. Cserelehetőség! Következő látnivalónk a  dobozi Wenckheim-kastély. Parkjának legmagasabb pontján építtette fel gróf Wenckheim Dénes a környék "ékszerdobozának" nevezett neoromán stílusú Szent Kereszt kápolnát és a Wenckheim-kriptát Innen ebédelni indulunk a Frankó Tanyára ahol finom szlovák specialitásokkal, levessel és haluskával, várnak minket. A szívélyes vendéglátás után Szabadkígyósra tartunk, ahol a frissen felújított Wenckheim grófok legszebb kastélyában gyönyörködhetünk. Ybl Miklós olyan pompás épületet tervezett ide, melynek 52 szobája, 365 ablaka és 12 bejárata van.  Buszunkkal  kb. 30 km megtétele után érjük el egy kerek erdő közepében méltóságteljesen álló, a háborítatlan csendben a szemet rabul ejtő lökösházi Vásárhelyi-Bréda Kastély-t. (épületvezetés, Foucalt inga megtekintésével) Ebben a kastélyban késő estig maradunk, hogy láthassuk az Európában egyedülálló kültéri 3D-s épületvetítést. Higgyék el egy felejthetetlen és - nem túlzok- lenyűgöző fényvetítésen vehetünk részt.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  10.500 Ft
Törzsutas kedvezmény: 600 Ft
Kóstolok, ebéd:  kb. 3.500 Ft
Kerékpárkölcsönzés:  kb. 1.500 Ft
Belépők:  kidolgozás alatt
 
 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2022.02.22.