Földalatti mesevilág
Vörös-tói középtúra – Jósvafői tengerszem – Ófalu - Hucul ménes
2022. augusztus 13. (szombat)
    

Rövid pihenőkkel érkezünk a Vörös-tói Látogatóközponthoz mely  Aggtelek és Jósvafő között található félúton. A parkolóból egy nagyjából 200 m hosszú, murvás ösvény vezet le a bejárathoz ám meg fogják tapasztalni, hogy ez a barlangtúra nyújtja a legtöbb és legváltozatosabb élményt. A Baradla-barlang leghosszabb, villanyvilágítással ellátott szakasza. A túra útvonala nagyrészt a Styx-patak medre mentén halad, melyben nagyobb esőzések vagy hóolvadások után valósággal végigdübörög a víz. Színpompás cseppkőoszlopok, legnagyobb méretű és legimpozánsabb cseppkőóriások között járunk, a reflektorok sorra világítják a terem híres cseppkőcsodáit. Az Óriások Termében fényjátékkal kísért muzsikát élvezhetünk, majd hamarosan ki is érünk a jósvafői kijáraton a smaragdzöld színű Tengerszemhez. E szűk völgy alján fekvő mesebeli tó remek pihenőhelye lesz túránknak. A víztükörre hajló fák, a gáton lecsobogó vízesés és a parkos környezet varázslatos összhangban forr össze a Tengerszem körül.  Fakultatív ebédelés lehetősége! A Jósvafői Ófalu varázslatos környezete, a hucul ménes látványa , további 3km-es sétára csábít. Késő délután indulunk vissza. Útközben betekintünk az Edelényi Kastélyparkba és a Miskolci Óriás Palacsintázóba. kb. 22.00 órára érünk haza.

 
Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  10.500 Ft
Törzsutas kedvezmény: 900 Ft
Fakultatív ebéd: .kb 2.900 Ft 
Palacsintázás: 1.000-2.200 Ft 
Belépők: kb. 3.500 Ft, nyugdíjas kb. 2.600 Ft
 
 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2022.02.21.