Zselici tájakon Csühögővel
Kaposvári városnézés
2022. augusztus 27. (szombat)
  
Természetkedvelő utasainknak igazi csemege lesz –e  kevésbé ismert, ám annál gyönyörűbb Zselici táj, az ibafai Pipamúzeumot, a kaposvári Rippl-Rónai Múzeumot látogatjuk.

Napunk első állomása az Ibafa erdők, dombok közé ékelt, szép fekvésű falu, ahol az 1800-as évek óta a mondókából ismert pipagyűjteményt találjuk. Pár kilométer buszozás után sajátos turisztikai élményt nyújtó erdei vasútra, a „Zselici Csühögőre”szállunk. Az ország legkeskenyebb nyomtávú vasútja ez, mely lankás dombok között, hullámzó tavak mentén zakatol a Zselicség sűrű erdőinek mélyére  Almamellék és Sasrét állomások között. Az élmények hazájába, a Katica tanyára is ellátogatunk. Délután Kaposvár szecessziós belvárosában sétálunk, és ellátogatunk a a  Rippl-Rónai József festőművész Múzeumába, a  "Róma-villa"-ba is. Az eredeti bútorokkal és több mint kilencven műalkotással berendezett múzeum gazdag betekintést nyújt a művész minden festői korszakába. Késő esti órákban érkezünk haza.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  14.500 Ft
Törzsutas kedvezmény: 1.000 Ft
Fakultatív ebéd: kb. 3.000 Ft 
Belépők, kisvonat: kb. 3.000 Ft, nyugdíjas kb. 2.000 Ft
  
A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2022.03.18.