Országház - Zsinagóga
2022. szeptember 18. (vasárnap)
    
A reggeli órákban indulunk fővárosunkba. A délelőttünket az országházban töltjük, melyet a pincétől a padlásig bejárhatunk. Egy finom ebéd elfogyasztása után megtekintjük Európa legnagyobb  zsinagógáját a Dohány utcában. A csodás épület  1854-ben épült a pesti zsidónegyed szívében. Pest történelmi zsidónegyede a főváros egyik legrégebbi, legizgalmasabb és leghangulatosabb városrésze. „Régi pesti zsidónegyed” elnevezéssel felkerült az UNESCO Világörökség listájára.  Helyi idegenvezető segítségével ismerkedünk meg a Zsinagóga épület történetével, belsejének misztikus részleteivel, az udvarán található Emlékparkkal és a mesés kincseket rejtő Zsidó Múzeummal. Kora este érkezünk vissza Nagykőrösre.
 
Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  7.900 Ft
Fakultatív ebéd: kb. 3.200 Ft
Belépők: kb. 5.000 Ft
 
A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2022.02.21.