Vidékjáró terepjárón
a szekszárdi dombok között
2023. augusztus 26. (szombat)
     

Autóbusszal indulunk kalandos túránkra. Először a Szekszárdi-dombság mélyén található egyik pici zsákfaluba, Grábócra utazunk, mely nem mindennapi kincset tartogat számunkra.  Hazánk egyetlen aktív szerb ortodox kolostorát és a mellette álló, pompás ikonosztázáról is ismert, szépen felújított templomot találunk itt.  Az utóbbit belülről is megcsodálhatjuk, a kútházzal fedett hűs forrásvízzel felfrissülve nézhetjük meg még a nevezetes szerb ortodox templomok makettgyűjteményét, majd a falu felett emelkedő Mária-kilátóból élvezhetjük a szelíd tolnai táj panorámáját. Szekszárdra érve, mely  az ország legkisebb lélekszámú megyeszékhelye, ehhez mérten a belvárosa sem túl nagy, viszont tele van érdekes látnivalókkal. Szinte minden épületnél hosszasan el lehet időzni. Mi a Bakamúzeumba és  Mézeskalács múzeumba, ahol mézes sütemények, mézeskalácsok, kézműves cukorkák széles kínálata mellett frissítő specialitásokkal és minőségi kávéval is várnak minket. Vásárolunk  is a sok finomságból. A Betyár Csárdába betérünk ebédelni .  Ide érkeznek értünk terepjáróink, melyekkel  hamarosan elérjük  a szurdikok világát. Maga a szó meredek falú löszmélyutat jelöl, melyekből a szekszárdi dombvidéken van jó néhány. Löszfalak, szőlődombok között  autózunk veterán autóinkkal, boros pincét látogatunk, piknikezünk, finom bort és szőlőt kóstolunk  a  szekszárdi borvidék egyik legszebb fekvésű birtokán.  Vásárlásra is nyílik lehetőség a díjnyertes nedükből.A Szálka határában egy kis dombon álló Mausz-kápolna minket  is  el fog varázsolni. A Naplemente közeledtével felkapaszkodunk a vidék jelképévé vált kilátóba, ahonnan mesés panoráma tárul –e páratlan vidékre. A késő esti órákban érkezünk haza.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  15.900 Ft /fő terepjárós programmal
Törzsutas kedvezmény: 500 Ft/fő
Főétkezés: kb 4.500 Ft
Belépők : kidolgozás alatt
Borkóstoló: kb 3.500 Ft
A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2023.04.06.