Vidékjáró terepjáron
a szekszárdi dombok között
2022. október 08. (szombat)
     

Autóbusszal indulunk kalandos túránkra. Mielőtt a szekszárdi dombok ölelésébe érünk útközben megkóstoljuk a híres sváb hartai rétest és bekukkantunk Kalocsára. Leparkolunk a hatalmas buszparkolóban,  ahonnan átkelve a Vajas nevű folyócskán, megcsodálva egy vízesést, elénk tárul a történelmi főtér, az érseki palota, az új feltárásokkal kiegészült Székesegyház.  Az államalapító Szent István királyunk alapította érsekség több mint ezer éve a magyar katolicizmus egyik fellegvára. Itt alapították a piaristák az ország legrégebbi gimnáziumát 250 éve.  Világhírű népművészetét. és a vasútállomás falfestményeit is  megcsodáljuk. A Dunán átkelve érkezünk Szekszárdra. Szekszárd az ország legkisebb lélekszámú megyeszékhelye, ehhez mérten a belvárosa sem túl nagy, viszont tele van érdekes látnivalókkal. Szinte minden épületnél hosszasan el lehet időzni. Ellátogatunk  Babits Mihály szülőházába és a Mézeskalács múzeumba, ahol mézes sütemények, mézeskalácsok, kézműves cukorkák széles kínálata mellett frissítő specialitásokkal és minőségi kávéval is várnak minket. Vásárolunk  is a sok finomságból.  Ide érkeznek értünk terepjáróink, melyekkel  hamarosan elérjük  a szurdikok világát. Maga a szó meredek falú löszmélyutat jelöl, melyekből a szekszárdi dombvidéken van jó néhány. Löszfalak, szőlődombok között  autózunk veterán autóinkkal, boros pincét látogatunk, piknikezünk, finom bort és szőlőt kóstolunk  a  szekszárdi borvidék egyik legszebb fekvésű birtokán.  A Szálka határában egy kis dombon álló Mausz-kápolna minket  is  el fog varázsolni. A nap során szervezett meleg étkezésre is nyílik lehetőség. Naplemente közeledtével felkapaszkodunk a vidék jelképévé vált kilátóba, ahonnan mesés panoráma tárul –e páratlan vidékre. Nem későn, az esti órákban érkezünk haza.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Részvételi díj:  14.500 Ft terepjárós programmal
SZÉPKÁRTYÁVAL FIZETHETŐ!
Főétkezés: kb. 3.000 Ft
Belépők, Borkóstoló: kb. 2.500 Ft
 
A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2022.02.21.