Őszi kalandok a Zemplénben
2022. szeptember 30 - október 02. 3 nap / 2 éj
Molnár Attila idegenvezetésével
     

Vadregényes erdőségek, csodarabbik földje, ahol a koronát őrizték, ahol a Himnuszban megénekelt nektár csepeg, ahol Magyarország legészakibb faluja nyújtózkodik és legdrágább kilátópontja emelkedik…

1 nap: Kora reggel  indulunk kirándulásunkra, kis pihenőket tartva. Szerencsen  megállunk kis csoki kóstolóra, Mád gyönyörű barokk stílusú zsinagógáját látogatjuk,majd Bodrogkeresztúron lenézünk a kilátótól a kanyargós holtágak szalagjára és modern ecetgyárat látogatunk, kóstolóval és vásárlással egybekötve. Továbbállunk Tokajba, egy kellemes sétahajózásra. Utunkat  Boldogkő várának látogatásával folytatjuk,  majd a Bestillo Pálinkaháznál szállunk ki egy kupica gönci barack kóstolóra.  Továbbutazva a vizsolyi református templomba megyünk, ahol örökségünk egyik legnagyobb értékét, a Károli-féle biblia eredeti példányát őrzik.  Innen szállásunkra utazunk, ahol üdvözlő itallal, svédasztalos vacsorával várnak minket   
 
2.nap:  Ezen a napon a Magyarország legszebb történeti parkja, a füzérradványi angolpark, és az általa  ölelt, régi pompájában fénylő Károlyi-kastély, a Hegyköz ékköveként messzire világló füzéri vár felújított sasbérce hívogat közepes gyalogtúrára. Erdei kisvonattal zakatolunk a kőkapui tó felett trónoló vadászkastélyhoz (fakultatív ebéd) és mesebeli hutahelyek között kanyargunk a buszunkkal. Nem hagyjuk ki a hollóházi porcelánok megcsodálását sem.

3.nap:  Reggelink elfogyasztása után  a  Regéci vár panorámájában gyönyörködünk. Sárospatakon a Rákóczi-vár Öreg Tornyát és múzeumát tekintjük meg. Déli órákban érkezünk Magyarország 7 csodája közt számon tartott Megyer-hegyi tengerszemhez, melyet dzsipekkel és gyalogosan közelítünk meg. E remek élmény után  kulturális utazásunkat a tokaj-hegyaljai borvidék-világörökség- Gombos-hegyi pincesoron, a  Götz pincészet borospincéjében borkóstolóval és estebéddel zárjuk.
 
Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd
Szállás: 4* wellness hotel, 2 ágyas szobáiban
 
Ellátás: svédasztalos félpanzió
Belépők: kb. 18.000 Ft, nyugdíjas 15.000 Ft
Borkóstoló: 4.500 Ft
 
Részvételi díj:  57.900 Ft  TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY: 3.000 Ft/fő
SZÉPKÁRTYÁVAL FIZETHETŐ!
 
A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2022.02.18.