Erdélyi tavak titkai
2022. július 27-31. 5 nap / 4 éj
    
Gyönyörű vidék, elképesztő gyógyvizek, gyógyító források ,kristálytiszta tavak , ahol járunk. Nem mindennapi élményekben lesz részük, ha velünk tartanak: Fürdünk a Medve-tóban és kistestvéreiben, házi sajtokat, sonkát kóstolunk, csónakázunk a Gyilkos-tavon, Medvelesen veszünk részt a világ legbiztonságosabb terepén, pisztrángot ebédelünk, helyi termékeket vásárolunk….
Szállodánk a  Székely-sóvidék leghíresebb településén, a nemzetközi hírű gyógy-üdülőhelyen, Szovátán lesz. A települést festői szépségű hegyek, vadregényes erdők övezik 500 méteres tengerszint feletti magasságban. Nemcsak a víz, hanem a sós levegő is gyógyító erővel hat.
1 nap: Nagyvárad – Körösfő - Szováta
Kora reggel indulunk erdélyi utunkra. Pihenőt tartunk Nagyvárad mesés főterén,  a Király-hágón  micset kóstolunk, Kalotaszegi termékeket vásárolunk Körösfőn… majd vacsorára érünk hotelünkbe. (4 éj)
2.nap: Medve tó- Só-hegyek- Korond
Reggeli után fürdőzünk a Medve-tóban. A fürdőzés mellett Szováta sok élményt tartogat. Nagyokat sétálhatunk a Medve-tó körüli kiépített erdei sétányokon, felfedezhetünk újabb és újabb tavakat, mesés sódombokat látogathatunk közben az erdő szépségét csodálva. A pihenőkkel és padokkal ellátott sétányokon akár órákat is eltölthetünk. Késő délután Korondra ruccanunk egy kis vásárlásra, pálinkázásra. Vacsorára érünk hotelünkbe.
3.nap:  Egész nap kirándulunk
Csónakázás A Gyilkos-tavon -Békás szoros, medveles túra és dzsipp túra,  a Gyergyói erdő sűrűjében piknikezünk
Reggeli után indulunk a zúgó patakokkal, óriás sziklákkal ölelt Békás szorosba.  Átsétálunk a Kárpátok egyik leglélegzetelállítóbb szorosán, és végigmegyünk a kitisztított, járhatóvá tett Kis-Békás szoroson is. Csónakázunk   a Gyilkos-tavon és megnézzük a  Szent Kristóf kápolnát.  Güdücön erdei környezetben piknikezünk (finom sajtokat, ordát, kalácsot, sonkát, kolbászt kóstolunk).
Mindezt megkoronázzuk Erdély legszebb területén, Gyergyószentmiklós közelében található Medveles túrával.  . Akik nem kíváncsiak a nagyvadakra, de szeretnék tovább élvezni a mesés természetet, azokkal dzsipp túrán veszünk részt, melyhez szintén jár a Csíki Sör, és  az áfonya pálinka.
Kirándulás ára: 3.500 Ft  piknik ebéddel +  Medvetúra: 150 lej (leírás alul)             Dzsipp túra : szervezés alatt  (kb 80 lej)        Minimum létszám: 20 fő
Aki nem kirándul, annak egész nap fürdőzés, pihenés Szovátán.
4.nap: fürdőzés- pisztráng ebéd Vármezőn-Piroska tó-Tivoli Park
Délig fürdőzés a Medve-tóban. Amíg pihen a tó, „átugrunk” Vármezőre.  A híres halászcsárdában   fenséges pisztrángot fogyaszthatunk, sőt a halastavakban horgászhatunk is bérelt, egyszerű felszerelésekkel.
Megállunk a festői környezetben lévő Tivoli-tónál, ahol csónakázhatunk, vagy kipróbálhatjuk  a tó partján létesült kalandparkot.  A kirándulás  ára: 1000 Ft  ezen felül csak a pisztrángot és a kalandpark belépőt kell fizetni.
5.nap: Marosvásárhely-városnézés, vásárlás- hazautazás
Reggeli után elutazunk Marosvásárhelyre, ahol kis városnézést tartunk (Kultur Palota, Középkori vár…) vásárlási lehetőséggel a bevásárló központban. (Kaufland, Lidl)  Késő este érkezünk haza.
 
Utazás: luxus kivitelű autóbusszal
Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, 
Szállás: A   Medve tó szomszédságában épült  Teleki ***hotelben.
Elhelyezés: Komfortos szép 2 ágyas szobákban, melyek saját fürdőszobával, minibárral, kábel tv-vel, ingyenes pipere szettel, ingyenes wifi-vel rendelkeznek.
Superior szobái:  tágasak, többsége erkélyes, a 4 csillagos színvonalnak  megfelelnek.
Korlátozott számban 3 ágyas szobák is kérhetők.
Részvételi díj:  75.000 Ft  TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY: 4.100 Ft/fő
Superior szoba felára: 20 Euro/fő
Ellátás: bőséges finom reggeli Fakultatív 3 fogásos vacsora : 16.000 Ft/4x alkalom
Ebédcsomag hazautazáshoz : 5 Euro (kb.:  1.800 Ft Pl. rántott húsos szendvics)
 
Medve túra leírása:
Ezt üzeni  partnerünk a medvetúrára készülőknek:
 A medveles lábáig ZÁRT AUTÓVAL szállítjuk a vendégeket mivel nagyon fontos a vendég biztonsága Nem mi várunk a medvékre, a medvék várnak ránk. Máshól órákat kell üldögélni egy nagyon meleg deszka pajtában. Nekünk légkondicionált, és télen fűthető leseink vannak.
Öt lépcsős biztonsági rendszerünk van, ebben egyedüliek vagyunk a világon, hozzánk hoznak kimondottan csak államfőket és minisztereket is. Mi soha de soha nem megyünk gyalogosan! Ez nagyon veszélyes, mi kimondottan a medvelesek lábáig terepjárókkal visszük ki a vendégeinket! A vadlesek el vannak látva WiFi lehetőséggel, telefon, fényképezőgép, kamera töltési lehetőséggel, továbbá biztosítanak még profi kamerát, profi fényképezőgépet és állványt, laptopot igény szerint.
Szakvezetőink  a medveles alatt  Csíki Sört, és áfonya pálinkát kínálnak utasainknak..
  
A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)
 Utolsó módosítás dátuma: 2022.02.18.