Medvehagyma szüret a Gerecsében

2022. április 09. (szombat)

    

Egy jó kis kirándulásra vágynak, csodaszép látnivalókkal? Akkor ez az ajánlat biztosan tetszeni fog! Hozza magával Nordic walking ( sétabotok) felszerelését is, mert nagyszerű lehetőséget kínál hozzá ez a program!  Tavaszi kirándulásunk célpontja a medvehagyma mezőről, a  vörös márványról , a lombkorona sétányról és az idilli Malomvölgyi tóról híres Gerecse hegység.

Kalandos, bár könnyű kirándulásunkra utazunk autóbuszunkkal. Mielőtt megérkeznénk úti célunkhoz, megpihenünk Bajnán, Magyarország egyik legszebb klasszicista kastély-együttese, az Ördöglovas kastély, azaz a Sándor–Metternich-kastély kávézójában.  A mesésen felújított épületet elhagyva rövidesen Tardos határába érünk. Magunkhoz vesszük  a medvehagyma gyűjtésére  hozott zacskót, táskát és elindulunk az erdőbe, ahol begyűjtjük az illatos finomságokat. Rövid buszozás után érünk a  hegyek ölelésében rejtőző Tardos községbe, melynek legnagyobb turisztikai attrakciója a Lombkorona ösvény.  11 méter magasan a fák lombjai között gyönyörködhetünk a mesés kilátásban. Időseknek is ideális választás ez a program, ugyanis lépcsők helyett enyhén, de fokozatosan emelkedő tölgyfa padlón sétálhatunk körbe a föld felett. Továbbállva nem csak a természet szerelmeseinek fog tátva maradni a szája a Malomvölgyi-tó láttán, ugyanis ez a hely valóban olyan, mintha egy élő festményt néznénk. Ráérős sétánk alatt betérünk a Malomvölgyi büfébe is  ebédelni. Ebéd után meglátogatjuk a Régi Rádiók KiállításátTarnóczy András gyerekként szeretett bele a rádióba, tizenegy évesen már saját készüléket építettA gyűjtő maga kísér végig a százharmincegy masinából álló kiállításon,  sőt, be is kapcsol néhányat, hiszen az összes darab megszólaltatható.  Itt a Gerecsében találhatók a több millió éves vörös mészkő lelőhelyek, melyet „vörös márványnak” nevezünk.  Ha megkapjuk az engedélyt, bekukkantunk egy ámulatba ejtő kőfejtő udvarba is. ( szervezés alatt!) Ha a bányalátogatásunk meghiúsul, helyette Tardostól karnyújtásnyira, de már Tata vonzáskörzetében fekvő  Agostyáni Arborétumban fokozzuk tovább a természet közeli élményeket –  szebbnél szebb növények, égbenyúló örökzöldek, színes cserjék kísérik majd utunkat.  Itt búcsúzunk el   e mesebeli tájtól, hogy a késő esti órákban hazaérjünk.


Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Törökbálint

Előfoglalási ár:  9.600 Ft/fő

Fakultatív ebéd: kidolgozás alatt kb 2.800 Ft

Nordic walking ( sétabotok) felszerelés bérlésben segítünk!   

 

 A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.
A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 Utolsó módosítás dátuma: 2021.01.17.