Spartacus-ösvény, Apátkúti-völgy

A Dunakanyar leglátványosabb túraösvénye

2021. május 15. 

 

A Spartacus-ösvény egyszerre izgalmas és gyönyörű.

Utunk Pilisszentlászlóról indul, kezdetben még lakott területen haladva, majd később beérve az erdő sűrűjébe. Hamarosan a Spartacus-ösvényen találjuk magunkat ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Dunára és a környező hegyekre. Néhol keskeny ösvényen fogunk haladni.

Egészen Visegrádig megyünk, ahol egy kellemes ebédet elfogyasztva pihenjük ki az eddigi távot. Innen az Apát-kúti-völgyön keresztül közelítjük majd meg kiindulási pontunkat Pilisszentlászlót, de addig még a természet megannyi szépsége tárul szemünk elé. Szinte végig szintben haladva tart utunk, így ebéd után igazán nem lesz megterhelő a hátralevő szakasz.

 

Túra táv: 17 km

Időtartam: kb. 8 óra  ebéddel, pihenőkkel

Szintemelkedés::  290 m

Tudnivalók: :Könnyű gyalogtúra jól jelzett turistautakon, kevés szintkülönbséggel. A Spartacus-ösvény biztonságosan járható, több helyen keskeny, egyszemélyesre szűkülő szakaszokkal. Végig szintben kanyarog a hegyoldalban, a problémásabb részeken megerősítették, megtisztították. Csapadékos, nedves időben fokozott figyelmet kíván végigjárása. Az Apát-kúti völgyben több helyen gázlókon, köveken kell átkelni a patakon. A Pilisszentlászlótól a Telgárthy-rétig terjedő szakaszon vízvételi lehetőség nincs, vigyünk magunkkal kellő mennyiségű folyadékot.  

Ide mindenféleképpen jól tartó túrabakancs ajánlott,

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

FelszállóhelyekNagykőrös, Kecskemét

Részvételi díj: 8.900 Ft 

Törzsutas kedvezmény: 400 Ft

Fakultatív ebéd: A.) Sült pisztráng salátával: kb 3.300 Ft 

                            B.) Tárkonyos raguleves cipóban, Túrógombóc 2.200 Ft

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

Utolsó módosítás dátuma: 2021.02.12.